GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9301035322013 Fonksiyonel Besinler Seçmeli Ders Grubu 1 1 4,00

Yüksek Lisans



Fonksiyonel besinlerin ne olduğu ve sağlık üzerine etkilerini öğrenmek


Prof. Dr. Yasemin Akçay, Prof. Dr. Eser Sözmen


1 Fonksiyonel besinin ne demek olduğunu açıklamak
2 Bir fonksiyonel besinin hangi koşulları karşılaması gerektiğini sayabilmek
3 Besinlerdeki fonksiyonel bileşenleri bilmek
4 Bazı fonksiyonel besinler ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerini sayabilmek
5 Bitkisel fonksiyonel besinlerin neler olduğunu sayabilmek
6 Hayvansal kaynaklý fonksiyonel besinlerin neler olduğunu sayabilmek
7 Yaşam biçimine göre oluşan besin ihtiyaçlarını anlatabilmek


Yok


Yok


Fonksiyonel besinler nelerdir? Fonksiyonel besinler hangi koşulları karşılar? Besinlerdeki fonksiyonel bileşenler. Fonksiyonel besinlerin sağlık üzerine olan etkileri. Bitkisel fonksiyonel besinler. Hayvansal fonksiyonel besinler. Yaşam biçimine göre değişen besin ihtiyaçları.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek