Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9303095252007 | Fitoterapi-I | Ders | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Fitoterapi dersinin amacı öğrencinin eczacılıkta kullanılan bitkisel ürünlerin aktivitesi, yasal düzenlemeleri, üretimi, toksisitesi ve etkleşimleri ile ilgili bilgi ve tecrübe kazanmasını sağlamaktır.
Prof.Dr.Ulvi Zeybek, Prof. Dr. Canan Karaalp, Assoc. Prof. Dr. Gözde Elgin, Assoc. Prof. Dr.Bintuğ Öztürk, Assoc. Prof. Dr. Şüra Baykan
1 | Fitoterapi üzerine etik ve hukuksal olguları tartışabilme. |
2 | Fitoterapötiklerin kanıta dayalı olarak olası yan etki ve istenmeyen etkilerini de göz önüne alarak kullanımını değerlendirebilme. |
3 | Bitkisel ürünlerin üretim safhalarını kavrayabilme. |
4 | Fitoterapinin tarihsel ve çağdaş kullanımlarını listeleyebilme. |
Yok
Yok
Yasal düzenlemeler ve bitkisel ürünlerin satışı, tıbbi bitki üretimi, drog hazırlama prensipleri, bitkisel ilaç hazırlamanın uluslararası standartları, tıbbi bitkilerin olası zehirli etkileri, aromaterapi, nutrasötikler, bitkisel ilaçhazırlama safhaları, detoksikasyon, bitkisel çaylar, fitoterapinin tarihsel ve çağdaş durumu, fitokozmetikler, olgu sunumları.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Yasal düzenlemeler ve bitkisel ürünlerin satışı. | ||
2 | Tıbbi bitki üretimi, drog hazırlama prensipleri. | ||
3 | Bitkisel ilaç hazırlamanın uluslararası standartları. | ||
4 | Tıbbi bitkilerin olası zehirli etkileri. | ||
5 | Aromaterapi. | ||
6 | Nutrasötikler. | ||
7 | Bitkisel ilaç hazırlama safhaları. | ||
8 | Detoksikasyon. | ||
9 | Bitkisel çaylar. | ||
10 | Fitoterapinin tarihsel ve çağdaş durumu. | ||
11 | Fitokozmetikler. | ||
12 | Ara sınav. | ||
13 | Karaciğer üzerinde kullanılan bitkiler. | ||
14 | Seminer sunumu. | ||
15 | Gastro intestinal sistemde kullanılan bitkiler. | ||
16 | Final sınavı. |
The handbook of clinically tested herbal remedies, Cilt 1, 2 Barrett Marilyn, Hawthorn Herbal Press, 2004 Rational phytotherapy: a physician's guide to herbal medicine, Volker, Rudolf Hänsel,Varro E. Tyler, Springer 2001. The ABC Clinical Guide to Herbs, Mark Blumenthal, et al., 2003. Duke, J. A., CRC Handbook of Medicinal spices, CRC Press, 2003. The essential guide to herbal safety, Simon Mills,Kerry Bone, Elsevier, 2005
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Tartışma | 4 | 4 | 16 |
Seminer | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Toplam İş Yükü (saat) | 242 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 2 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 4 |