GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9303135322012 Laboratuvar Güvenliğine Giriş Seçmeli Ders Grubu 1 1 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Laboratuvar tekniklerinin süt teknolojisi (süt ve süt ürünleri) çalışmalarında etkin ve uygun bir şekilde kullanımının öğretilmesi


Assoc. Prof. Dr. Cem KARAGÖZLÜ




Yok


Yok


Bu dersin kapsamında Süt ve ürünleri analizlerinde kullanılan çeşitli laboratuvar teknikleri, kullanılan malzemeler ve aletler anlatılıp, tanıtılacaktır. Deneye hazırlık, yapımı ve sonuçların analizi, kimyasal hazırlama ve hesaplamaları , enstürümantal analiz teknikleri anlatılacaktır.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık

DERS KİTABI: 1. Karagözlü, C., Akbulut, N. 2008. Laboratuvar Tekniği. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. YARDIMCI KİTAPLAR: 1. Gülten, Ş. 2006. Genel Kimya Laboratuar Kitabı. 121 sf. ISBN 975 295 576 – 2 Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. İstanbul. 2. Hışıl, Y. 1999. Enstrümental Gıda Analizleri -I (Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi) E.Ü. Müh. Fak. Ders Kitapları Yayın No:31 E.Ü. Basımevi Bornova - İzmir. 3. Hışıl, Y. 1999. Enstrümental Gıda Analizleri -II (Gaz, İnce, Tabaka, Kolon, Kağıt Kromatografileri ve Elektroforez) E.Ü. Müh. Fak. Ders Kitapları Yayın No:30 E.Ü. Basımevi Bornova - İzmir. 4. Hışıl, Y. 1999. Enstrümental Gıda Analizleri -III (Spektroskopi - Potansiyometri) E.Ü. Müh. Fak. Ders Kitapları Yayın No:41 E.Ü. Basımevi Bornova - İzmir. 5. İrez, G,; Özler, M.A. 2002. Laboratuar Tekniği. Muğla Üniversitesi. Fen Edebiyat Fakültesi. ISBN 975720732-2 361 sf. Muğla Üniversitesi Basımevi. Muğla.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek