Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9303135322012 | Laboratuvar Güvenliğine Giriş | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Laboratuvar tekniklerinin süt teknolojisi (süt ve süt ürünleri) çalışmalarında etkin ve uygun bir şekilde kullanımının öğretilmesi
Assoc. Prof. Dr. Cem KARAGÖZLÜ
Yok
Yok
Bu dersin kapsamında Süt ve ürünleri analizlerinde kullanılan çeşitli laboratuvar teknikleri, kullanılan malzemeler ve aletler anlatılıp, tanıtılacaktır. Deneye hazırlık, yapımı ve sonuçların analizi, kimyasal hazırlama ve hesaplamaları , enstürümantal analiz teknikleri anlatılacaktır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|
DERS KİTABI: 1. Karagözlü, C., Akbulut, N. 2008. Laboratuvar Tekniği. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. YARDIMCI KİTAPLAR: 1. Gülten, Ş. 2006. Genel Kimya Laboratuar Kitabı. 121 sf. ISBN 975 295 576 – 2 Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. İstanbul. 2. Hışıl, Y. 1999. Enstrümental Gıda Analizleri -I (Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi) E.Ü. Müh. Fak. Ders Kitapları Yayın No:31 E.Ü. Basımevi Bornova - İzmir. 3. Hışıl, Y. 1999. Enstrümental Gıda Analizleri -II (Gaz, İnce, Tabaka, Kolon, Kağıt Kromatografileri ve Elektroforez) E.Ü. Müh. Fak. Ders Kitapları Yayın No:30 E.Ü. Basımevi Bornova - İzmir. 4. Hışıl, Y. 1999. Enstrümental Gıda Analizleri -III (Spektroskopi - Potansiyometri) E.Ü. Müh. Fak. Ders Kitapları Yayın No:41 E.Ü. Basımevi Bornova - İzmir. 5. İrez, G,; Özler, M.A. 2002. Laboratuar Tekniği. Muğla Üniversitesi. Fen Edebiyat Fakültesi. ISBN 975720732-2 361 sf. Muğla Üniversitesi Basımevi. Muğla.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |