Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9101025532001 | Mikotoksinler | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı öğrencileri mikotoksinler hakkında bilgilendirmektir
Prof.Dr.Rengin ELTEM
1 | Mikotoksinlerin öneminin öğrenilmesi |
2 | Türkiye için mikotoksinlerin öneminin kavranması |
3 | Mikotoksinlerin önlenmesi ve kontrolü hakkında bilgi sahibi olmak |
4 | Tarımsal ürünlerde mikotoksinlerin oluşumunun öğrenilmesi |
5 | Mikotoksinlerin insan sağlığına olan etkilerinin öğrenilmesi |
Yok
Yok
Mikotoksinlere giriş. Mikotoksijenik küfler. Mikotoksijenik küflerin dağılımı ve mikotoksin oluşumunu etkileyen koşullar. Mikotoksinlerin biyosentezi. Mikotoksinlerin biyokimyasal etkileri. Hayvan ve insan mikotoksikozları. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünlerde mikotoksinlerin oluşumu. Mikotoksinlerin analizi: Örnekleme ve analiz yöntemleri. Mikotoksinlerin önlenmesi ve kontrolu. Türkiye’nin önemli tarımsal ihraç ürünlerinde mikotoksinlerin oluşumu ve önemi.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Mikotoksinlerin tarihçesi. Mikotoksinlerin ekonomik ve sosyopolitik önemi. | ||
2 | Mikotoksijenik küfler. | ||
3 | Mikotoksijenik küflerin dağılımı ve mikotoksin oluşumunu etkileyen koşullar. | ||
4 | Mikotoksinlerin biyosentezi | ||
5 | Mikotoksinlerin biyokimyasal etkileri | ||
6 | Hayvan mikotoksikozları | ||
7 | İnsan mikotoksikozları | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Çeşitli tarımsal ürünlerde mikotoksinlerin oluşumu | ||
10 | Çeşitli tarımsal ürünlerde mikotoksinlerin oluşumu (II) | ||
11 | Mikotoksinlerin analizi: Örnekleme ve analiz yöntemleri. | ||
12 | Mikotoksinlerin önlenmesi ve kontrolu | ||
13 | Türkiye’nin önemli tarımsal ihraç ürünlerinde mikotoksinlerin oluşumu. | ||
14 | Proje sunumu | ||
15 | Proje sunumu | ||
16 | Final sınavı |
1.Rai,M. and Varma, A. (Editors). Mycotoxins in Food, Feed and Bioweapons. Springer-Verlag Berlin Heidelberg. (2010). 2.Pitt,J.I., and Hocking, A.D. Fungi and Food Spoilage. Springer, Dordrecht, (2009). 3.Magan,N., and Olsen,M. (Editors). Mycotoxins in Food: Detection and Control. Woodhead Publishing Ltd and CRC Press LLC, (2004).
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 0 | 0 | 0 |
Derse Katılım | 10 | 2 | 20 |
Proje Hazırlama | 2 | 25 | 50 |
Proje Sunma | 2 | 2 | 4 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Okuma | 10 | 8 | 80 |
Toplam İş Yükü (saat) | 180 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 | |||||||
ÖÇ 4 | |||||||
ÖÇ 5 |