Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9101025952010 | Mikrobiyolojik Analizlerde Standart Metodlar | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapılan analizlerin standartlara uygun olarak yapılması için gerekli tüm bilgileri vermek.
Assos. Prof Dr Mustafa ATEŞ
1 | Sonuçların doğru değerlendirmesini öğretmek |
2 | Analizlerde nasıl örnek alınacağını kavratmak |
3 | Analizlerde kullanılan ulusal ve uluslarası standartları öğretmek |
4 | Standart mikrobiyolojik analiz kavramını yerleştirmek |
5 | Analiz planlama ve hazırlık aşamalarını öğretmek |
Yok
Yok
Mikrobiyolojik anlizlede uyulması gereken ulusal ve uluslararası standartlar ile analialer sırasında örnekleme, analiz planlaması, hazırlık, analizin yapılması, sonuçları alınması. İyi laboratuvar uygulamalarında akreditasyon, validasyon ve kalibrasyonun önemi.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Mikrobiyolojik analiz kavramı | ||
2 | ulusal ve ulslararası mikrobiyolojik standartlar | ||
3 | Örnekleme metodları | ||
4 | I ve II sınıflı örnekleme | ||
5 | Analiz planlama | ||
6 | Analiz hazırlıkları | ||
7 | Analizlerin yapılması | ||
8 | SINAV | ||
9 | Kültürel metodlarla yapılan anlizlerde önemli noktalar | ||
10 | Moleküler metodlarla yapılan anlizledeki önemli noktalar | ||
11 | Sonuçların değerlendirilmesi | ||
12 | Validasyon | ||
13 | Akreditasyon | ||
14 | Kalibrasyon | ||
15 | analiledeki sık yapılan hataların değerlendirilmesi | ||
16 | SINAV |
Handbook of Dairy Foods Analysis Edited by Leo M.L. Nollet, Fidel Toldra, CRC press 2010 Handbook of Food Analysis Instruments Edited by Semih Ötles¸ CRC Press 2009 fundamental Food microbiology, Fourth Edition Bibek Ray, Arun Bihunia CRC Press 2008
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 2 | 10 | 20 |
Rapor Sunma | 2 | 10 | 20 |
Proje Sunma | 4 | 12 | 48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 24 | 24 |
Okuma | 12 | 6 | 72 |
Toplam İş Yükü (saat) | 246 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 | |||||||
ÖÇ 4 | |||||||
ÖÇ 5 |