GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9101025232012 Aspergillus ve Penicillium Genuslarının Taksonomisi Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencilerin Aspergillus ve Penicillium Genuslarının sınıflandırılmasını öğrenmesini ,genusların tür düzeyinde tayin anahtarlarının kullanılmasını kavramasını , kültürel ve mikroskobik karekteristikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.


Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ


1 Penicillium genusu sınıflandırılmasını ve temel kavramlarını öğrenebilme
2 Aspergillus genusunu sınıflandırılmasını ve temel kavramlarını öğrenebilme
3 Penicillium genusunun sınıflandırılmasını öğrenebilme
4 Penicillium genusunun kültürel karakteristikleri, koloni görünüşü ve tekstürünü öğrenebilme
5 Aspergillus ve Penicillium genusu morfolojisini kavrayabilme
6 Kültür ortamları, kültür tipleri ve mikroskobik karakteristiklerini öğrenebilme
7 Aspergillus ve Penicillium kültürlerinin saklanma yöntemlerini kavrayabilme
8 Aspergillus ve Penicillium türlerinin makroskobik ve mikroskobik olarak elde ettiği bilgileri yazılı ve sözlü olarak aktarabilme


Yok


Yok


Aspergillus ve Penicillium Genuslarının sınıflandırılması, genus tanısı ve sinonimleri, Aspergillus ve Penicillium tanımı ve morfolojisi; kültürel karakteristikleri ve detaylı olarak yapısının incelenmesi; Aspergillus ve Penicillium’un kültür ortamları ve kültür tipleri; Aspergillus ve Penicillium’un kültürel ve mikroskobik karakteristikleri; Aspergillus ve Penicillium kültürlerinin saklanması.


Hafta Konular (Teorik) Laboratuvar Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Aspergillus’un genus teşhisi ve sinonimleri
2 Penicillium’un Genus teşhisi ve sinonimleri
3 Penicillium’un tayini ve üzerinde gözlemler
4 Penicillium’un kültürel karakteristikleri
5 Penicillium’un detaylı olarak yapısının incelenmesi
6 Aspergillus’un tanımı ve morfolojisi
7 Aspergillus’un detaylı olarak yapısının incelenmesi
8 Arasınav
9 Aspergillus ve Penicillium’un kültür ortamları
10 Penicillium’un kültür tipleri
11 Penicillium’un kültürel ve mikroskobik karakteristikleri
12 Aspergillus’un kültürel ve mikroskobik karakteristikleri
13 Aspergillus manuelinin kullanılması
14 Penicillium manuelinin kullanılması
15 Aspergillus ve Penicillium kültürlerinin saklanma yöntemleri
16 Final Sınavı

DERS KİTABI: Raper, K. B. And D. I. Fennell ‘The Genus Aspergillus’ The Williams and Wilkins Company, Baltimore, 1965. Raper, K. B. And C. Thom ‘A Manual of the Penicillia’. The Williams and Wilkins Company, Baltimore, 1949.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 3 6 18
Laboratuvar 14 4 56
Rapor Hazırlama 2 6 12
Rapor Sunma 2 5 10
Bireysel Çalışma 6 6 36
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Okuma 10 5 50
Rapor 2 1 2
Toplam İş Yükü (saat) 238

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
ÖÇ 8
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek