Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9101025232012 | Aspergillus ve Penicillium Genuslarının Taksonomisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilerin Aspergillus ve Penicillium Genuslarının sınıflandırılmasını öğrenmesini ,genusların tür düzeyinde tayin anahtarlarının kullanılmasını kavramasını , kültürel ve mikroskobik karekteristikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ
1 | Penicillium genusu sınıflandırılmasını ve temel kavramlarını öğrenebilme |
2 | Aspergillus genusunu sınıflandırılmasını ve temel kavramlarını öğrenebilme |
3 | Penicillium genusunun sınıflandırılmasını öğrenebilme |
4 | Penicillium genusunun kültürel karakteristikleri, koloni görünüşü ve tekstürünü öğrenebilme |
5 | Aspergillus ve Penicillium genusu morfolojisini kavrayabilme |
6 | Kültür ortamları, kültür tipleri ve mikroskobik karakteristiklerini öğrenebilme |
7 | Aspergillus ve Penicillium kültürlerinin saklanma yöntemlerini kavrayabilme |
8 | Aspergillus ve Penicillium türlerinin makroskobik ve mikroskobik olarak elde ettiği bilgileri yazılı ve sözlü olarak aktarabilme |
Yok
Yok
Aspergillus ve Penicillium Genuslarının sınıflandırılması, genus tanısı ve sinonimleri, Aspergillus ve Penicillium tanımı ve morfolojisi; kültürel karakteristikleri ve detaylı olarak yapısının incelenmesi; Aspergillus ve Penicillium’un kültür ortamları ve kültür tipleri; Aspergillus ve Penicillium’un kültürel ve mikroskobik karakteristikleri; Aspergillus ve Penicillium kültürlerinin saklanması.
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Aspergillus’un genus teşhisi ve sinonimleri | |||
2 | Penicillium’un Genus teşhisi ve sinonimleri | |||
3 | Penicillium’un tayini ve üzerinde gözlemler | |||
4 | Penicillium’un kültürel karakteristikleri | |||
5 | Penicillium’un detaylı olarak yapısının incelenmesi | |||
6 | Aspergillus’un tanımı ve morfolojisi | |||
7 | Aspergillus’un detaylı olarak yapısının incelenmesi | |||
8 | Arasınav | |||
9 | Aspergillus ve Penicillium’un kültür ortamları | |||
10 | Penicillium’un kültür tipleri | |||
11 | Penicillium’un kültürel ve mikroskobik karakteristikleri | |||
12 | Aspergillus’un kültürel ve mikroskobik karakteristikleri | |||
13 | Aspergillus manuelinin kullanılması | |||
14 | Penicillium manuelinin kullanılması | |||
15 | Aspergillus ve Penicillium kültürlerinin saklanma yöntemleri | |||
16 | Final Sınavı |
DERS KİTABI: Raper, K. B. And D. I. Fennell ‘The Genus Aspergillus’ The Williams and Wilkins Company, Baltimore, 1965. Raper, K. B. And C. Thom ‘A Manual of the Penicillia’. The Williams and Wilkins Company, Baltimore, 1949.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 3 | 6 | 18 |
Laboratuvar | 14 | 4 | 56 |
Rapor Hazırlama | 2 | 6 | 12 |
Rapor Sunma | 2 | 5 | 10 |
Bireysel Çalışma | 6 | 6 | 36 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Okuma | 10 | 5 | 50 |
Rapor | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü (saat) | 238 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 | |||||||
ÖÇ 4 | |||||||
ÖÇ 5 | |||||||
ÖÇ 6 | |||||||
ÖÇ 7 | |||||||
ÖÇ 8 |