Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9101027112018 | Deniz Mikrobiyolojisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Denizel mikroorganizmaları ve ekofizyolojileri ile biyoteknolojik önemlerini anlama.
Doç. Dr. Esra ERSOY ÖMEROĞLU
1 | Denizel mikroorganizma gruplarını kavrayabilme. |
2 | Denizel mikroorganizmaların farklı fiziksel, kimyasal ve biyolojik koşullara adaptasyonlarını anlayıp yorumlayabilme. |
3 | Denizel habitatlardaki metabolik çeşitlilik ve hakim biyotanın ekofizyolojilerini öğrenebilme. |
4 | Denizel habitattaki çeşitli besin döngülerini kavrayabilme. |
5 | İlgili besin döngülerindeki mikroorganizmaların rollerini öğrenebilme. |
6 | Denizel mikroorganizmaların yararlı ve zararlı yönlerini kavrayabilme. |
7 | Denizel mikroorganizmaların biyoteknolojik açıdan önemlerini öğrenebilme ve diğer bilim dalları ile özdeşleştirebilme. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
1. Deniz Mikrobiyolojisine Giriş, Denizel Çevrelerdeki Mikroorganizmalar 2. Deniz Mikrobiyolojisinde Metotlar 3. Metabolik Çeşitlilik ve Ekofizyoloji 4. Denizel Bakteriler 5. Denizel Arkealar 6. Denizel Ökaryotik Mikroorganizmalar ve Viruslar 7. Okyanus Prosesleri – Denizel Mikroorganizmalar ve Karbon Döngüsü 8. Besin Döngüleri – Azot, Kükürt ve Fosfor 9. Simbiyotik Birliktelikler 10. Denizel Organizmaların Mikrobiyal Hastalıkları 11. İnsan Hastalık Ajanı Olarak Denizel Mikroorganizmalar 12. Denizel Biyokirlilik, Biyobozunma ve Kirlilik’e Mikrobiyal Bakış 13. Denizel Mikroorganizmalar ve Biyoteknoloji
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Deniz Mikrobiyolojisine Giriş, Denizel Çevrelerdeki Mikroorganizmalar | |||
2 | Deniz Mikrobiyolojisinde Metotlar | |||
3 | Metabolik Çeşitlilik ve Ekofizyoloji | |||
4 | Denizel Bakteriler | |||
5 | Denizel Arkealar | |||
6 | Denizel Ökaryotik Mikroorganizmalar ve Viruslar | |||
7 | Ara sınav | |||
8 | Okyanus Prosesleri – Denizel Mikroorganizmalar ve Karbon Döngüsü | |||
9 | Besin Döngüleri – Azot, Kükürt ve Fosfor | |||
10 | Simbiyotik Birliktelikler | |||
11 | Denizel Organizmaların Mikrobiyal Hastalıkları | |||
12 | Denizel Biyokirlilik, Biyobozunma ve Kirlilik’e Mikrobiyal Bakış | |||
13 | Denizel Mikroorganizmalar ve Biyoteknoloji | |||
14 | Günel Çalışmaların Tartışılması | |||
15 | Final sınavı |
1. Marine Microbiology. Ecology & Applications.C.B. Munn. BIOS Scientific Publishers.Taylor & Francis Group. ISBN 978-0-8153-6517-4. 2011:1-364. 2. Marine Biotechnology. 2003. Springer-Verlag New York. 3. Molecular Marine Microbiology. Publisher: Horizon Scientific Press. Editor: Douglas H. Bartlett UCSD, La Jolla, California. Publication date: February 2000. ISBN: 1-898486-20-4. Pp.: iv + 219. 4. Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi. Madigan MT, Martinko JM, Bender KS, Buckley DH, Stahl DA. 14. Baskı, Çeviri Editörü Çökmüş C. Palme Yayıncılık, Bölüm 5, Ankara – 2017, 168-170.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 70 |
Ev Ödevi | 1 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Tartışma | 4 | 3 | 12 |
Rapor Hazırlama | 2 | 12 | 24 |
Rapor Sunma | 2 | 4 | 8 |
Seminer | 4 | 3 | 12 |
Bireysel Çalışma | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 213 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 6 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 7 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |