| 1 | Protein Saflaştırılmasının amacı ve ön planlama: Hedef proteinin kaynağı ve lokalizasyonu, miktarı, fizikokimyasal ve fiziksel özellikleri, saflaştırma amacı, protein saflaştırılmasının izlenmesi, |  |  | 
                                        
                                            | 2 | Protein saflaştırma stratejisi , Ön Ayırma teknikleri; 1. Hücre parçalama/ Homojenizasyon: Mekanik olmayan Teknikler: ısı ile parçalama, Freze-Thaw, Desikasyon, Osmotik şok, Litik enzimler, Alkali, Deterjanlar vb. |  |  | 
                                        
                                            | 3 | Ön Ayırma teknikleri;(Devam) Mekanik yöntemler: Blenderlar, homajenizatörler, öğütücüler, Aşındırıcılar ile agitasyon, Sıvı ve Katı Ekstrüsyon, Ultrasonikasyon |  |  | 
                                        
                                            | 4 | 2. Berraklaştırma; Santrifüj; Diferansiyal Santrifüj, Yoğunluk Gradient Santrifüj,  Membran Filtrasyon teknikleri |  |  | 
                                        
                                            | 5 | 3. Ekstraktın deriştirilmesi: Ultrafiltrasyon, Liyofilizasyon, Çöktürme Yöntemleri( izoelektrik çöktürme, iyonik şiddeti değiştirerek çöktürme, organik çözgenler, Organik polimerler ve Denatürasyon ile çöktürme) |  |  | 
                                        
                                            | 6 | Kromatografik Yöntemler; Kromatografiye giriş ve sıvı kromatografisinde temel kavramlar, İyon değişim kromatografisi, |  |  | 
                                        
                                            | 7 | Kromatografik Yöntemler; Hidrofobik Etkileşim Kromatografisi, Jel Filtrasyon Kromatografisi, |  |  | 
                                        
                                            | 8 | Ara sınav |  |  | 
                                        
                                            | 9 | Kromatografik Yöntemler; Affinite kromatografisi: Biyospesifik, İmmunoafinite, Lektin afinite, Boya-ligant, Metal-Şelat, Kovalent afinite kromatografisi |  |  | 
                                        
                                            | 10 | Elektroforetik Yöntemler; Elektroforezin prensipleri, protein elektroforezi; PAGE, SDS-PAGE, IEF, 2D-PAGE. Blotlama, Immunustain, Görüntüleme ve değerlendirme |  |  | 
                                        
                                            | 11 | Karakterizasyon: Fonksiyonel Karakteristik; Proteinin biyolojik aktivitesine göre seçilecek teknikler, |  |  | 
                                        
                                            | 12 | Saflık kontrolü, Molekül kütle tayini ve IP tayini Amino asit analizi, N-, C- terminal analiz, vb. |  |  | 
                                        
                                            | 13 | Entegrasyon ve karşılaştırma, proteomik teknolojiler ve multidimensional teknikler |  |  | 
                                        
                                            | 14 | Dönem Projesi Sunumu |  |  | 
                                        
                                            | 15 | Dönem Projesi Sunumu |  |  | 
                                        
                                            | 16 | Final Sınavı |  |  |