Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9101035172015 | Endüstriye Biyokimyasal Bakış | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
1. Biyokimya eğitimini yüksek lisans derecesiyle tamamlayan bilim insanlarının yer edinebileceği sektörleri tanıtmak. 2. Mezunların bu sektörlerde çalışabilecekleri AR-GE dışındaki departmanlar hakkında bilgi edinmesini sağlamak 3. Fen bilimleri mezunlarına akademi dışında seçenekler sunarak, hem özel sektördeki çalışan kalitesini hem de üniversitelerdeki akademisyen kalitesini arttırmak 4. İş mülakatı, işe alınma ve kariyerde yükselme teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Assoc. Prof. Dr. Alper AKKAYA
1 | Canlılarla ilgili her sektörde biyokimyanın kendine yer edinebileceği bilincinin öğrencilerde oluşturulması |
2 | Öğrencilere iş hayatı ve departmanlar konusunda yeni bakış açısı kazandırılması |
3 | Bilimsel altyapıyı, başvurulan pozisyona uygun şekilde kullanılma yeteneğinin öğrencilere kazandırılması |
4 | Öğrencilerin iyi oldukları yönleri keşfetmesinin ve kendilerine uygun sektör ve pozisyonlarda kariyer yapmasının önünün açılması |
Yok
Yok
Süt ve Süt Ürünleri Üretiminde Kalitenin Biyokimyasal Kontrolü, Et ve Et Ürünlerinde Raf Ömrünün Uzatılması, Fermentasyon Ürünlerinin Üretiminde Biyokimyanın Yeri ve Önemi, Tarım Sektöründe Biyokimya ve Biyoteknoloji, Yağ Sanayiinde Kalite Kontrol Testleri, İçecek İmalatında Biyokimyasal ve Biyoteknolojik Yöntemlerle Ürün Geliştirme, Gıda Sektörünün Diğer Dallarında Kariyer Seçenekleri, Tekstil ARGE’sinde Biyokimyanın Yeri, Kimyasal Madde Üretimi Yapan Firmalarda Üretim ve Pazarlama, Polimer Sanayiinde Biyokimyasal Modifikasyonların Önemi, Biyomedikal Sektöründe Satış ve Pazarlama İçin Bilimsel Altyapının Önemi, Tıp Alanı ve İlaç Sektöründe ARGE, Üretim ve Pazarlama , İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Mülakatı Teknikleri
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Süt ve Süt Ürünleri Üretiminde Kalitenin Biyokimyasal Kontrolü | ||
2 | Et ve Et Ürünlerinde Raf Ömrünün Uzatılması | ||
3 | Fermentasyon Ürünlerinin Üretiminde Biyokimyanın Yeri ve Önemi | ||
4 | Tarım Sektöründe Biyokimya ve Biyoteknoloji | ||
5 | Yağ Sanayiinde Kalite Kontrol Testleri | ||
6 | İçecek İmalatında Biyokimyasal ve Biyoteknolojik Yöntemlerle Ürün Geliştirme | ||
7 | Gıda Sektörünün Diğer Dallarında Kariyer Seçenekleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Tekstil ARGE’sinde Biyokimyanın Yeri | ||
10 | Kimyasal Madde Üretimi Yapan Firmalarda Üretim ve Pazarlama | ||
11 | Polimer Sanayiinde Biyokimyasal Modifikasyonların Önemi | ||
12 | Biyomedikal Sektöründe Satış ve Pazarlama İçin Bilimsel Altyapının Önemi | ||
13 | Tıp Alanı ve İlaç Sektöründe ARGE, Üretim ve Pazarlama | ||
14 | İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Mülakatı Teknikleri | ||
15 | Dönem Projesi Sunumu | ||
16 | Final Sınavı |
• Arnold L. Demain, N. Gürdal Alaeddinoğlu, Industrial Aspects of Biochemistry and Genetics, Springer, 1985. • Abdul Ghaffar, Bushra Munir, Industrial Biochemistry, LAP LAMBERT Academic Publishing, 2014
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ev Ödevi | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Okuma | 14 | 5 | 70 |
Toplam İş Yükü (saat) | 230 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | ||||||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | |||||
ÖÇ 3 | 4 | ||||||
ÖÇ 4 | 5 |