[GeriDon]

[DersOgretimPlani]


[DersinKodu] [DersinAdi] [DersinTuru] [Yil] [YariYil] [Ects]
9102015261998 Üzümsü Meyveler ve Kivi Yetiştiriciliği Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

[YuksekLisans]


Türkçe


Öğrencilerin kiviyi ve üzümüsü meyveleri tanımaları amaçlanmıştır.


Assoc.Prof.Dr. Serdar KARA


1 Üzümsü meyvelerin morfolojik olarak tanınmasını öğretilmesi
2 Türkiyede kivi yetiştiriciliğinin öneminin benimsetilmesi
3 Kivinin morfolojik öie biyolojik özelliklerinin kavranması


Yok


Yok


Kivi son yıllarda ülkemizde oldukça yayagınlaşmaya başlayan bir meyve türüdür. bu nedenle kivinin dünyadaki yayılışı, iklim istekleri, bonatik özelikleri, üretim teknikleri, tesis tekniği, terbiye şekilleri, hasat ve munafazası hakkında bilgi verilmektedir. ayrıca ahududu, böğürtlen, frank üzümü, bektaşi üzümü hakkında bilgi verilecektir.


[Hafta] [Teorik] [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Üzümksü meyvleerin önemi ve tarihçesi
2 Üzümsü meyvelere genel bakış
3 Kivinin sistematik sınıflandırması
4 Kivinin morfolojik ve biyolojik özellikleri
5 Ekolojik istekleri
6 Kivinin iklim istekleri
7 Kivinin çoğaltım teknikleri
8 Vegetatif çoğaltma
9 Aşı ile çoğaltma
10 Doku kültürü ile çoğaltım
11 Yetiştirme tekniği
12 Çeşit seçimi
13 Terbiye sistemleri
14 Hasat ve muhafaza
15 Kivinin geleceği ve öneriler
16 Final sınavı

Hulisi Samancı, Kivi Yetiştiriciliği Yusuf Sabri Ağaoğlu, ÜZümsü meyveler


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Ara Sınav 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Final Sınavı 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


[Etkinlikler] [Sayisi] [Suresi] [ToplamIsYuku]
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Rapor Hazırlama 1 30 30
Rapor Sunma 1 2 2
Okuma 14 10 140
[ToplamIsYuku] 232

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[OC] 1
[OC] 2
[OC] 3
[PCOCAciklama]