[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
9102015272002 | Dünya Ülkelerinde Bağcılık ve Karakteristikleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
[YuksekLisans]
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; Önemli üzüm üreticisi ülkelerin karakteristik ürün ve üretim özelliklerini, terbiye sistemleri ve kültürel uygulamalarını, pazar yapılarını öğrenerek; Türkiye’nin Dünya bağcılığındaki yerini, üretim avantajlarını, uluslararası rekabet şansını analiz etme ve gereken önlemleri uygulayabilme becerisini sağlayabilmektir
Prof.Dr.Ahmet ALTINDİŞLİ
1 | Uluslar arası rekabet koşullarını analiz etme ve önlemleri uygulayabilme becererisi |
2 | Önemli üzüm üreten ülkelerin terbiye sistemleri ve kültürel uygulamaları |
3 | Önemli üzüm üreten ülkelerin karakteristik ürün ve üretim özellikleri |
4 | Türkiye’nin bağcılık özellikleri, Dünya bağcılığındaki yeri, avantaj ve dezavantajları |
5 | Dünya bağcılığının durumu |
6 | Önemli üzüm üreten ülkelerin pazar ve pazarlama yapıları |
Yok
Yok
Dünya bağcılığı ve yapısı Türkiye Bağcılığı ve yapısı Kuzey yarıküredeki önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları, Güney yarıküredeki önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları, Üzüm ve üzüm ürünlerinin Dünya pazarlarındaki durumu Rekabet koşulları ve sürdürülebilir başarı için alınması gereken önlemler
[Hafta] | [Teorik] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Türkiye’de bağcılığın durumu | ||
2 | Türkiye’de bağcılığın durumu | ||
3 | Dünyada bağcılığın durumu | ||
4 | Kuzey yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
5 | Kuzey yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
6 | Kuzey yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
7 | Kuzey yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Kuzey yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
10 | Güney yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
11 | Güney yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
12 | Güney yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
13 | Güney yarımküre’de önemli bağcı ülkelerin bağ yapıları, karakteristik ürün, üretim, terbiye şekli ve kültürel uygulamaları | ||
14 | Dünya pazarlarında üzüm ve üzüm ürünlerinin durumu | ||
15 | Rekabette başarı için alınması gereken önlemler | ||
16 | Final Sınavı |
- Coombe, B.G. and Dry, P.R., 1992. Viticulture Volume 1 - Resources - 2nd Edition, 396 p., ISBN: 9780975685006 -Winkler, A.J., Cook, J.A., Kliewer, W.M., Lider, L.A., 1974. General Viticulture. University of California Press; Revised & enlarged edition, 710 p. ISBN: 978-0520025912.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı | 1 | 60 | 60 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Proje Sunma | 2 | 2 | 4 |
Okuma | 6 | 5 | 30 |
Laboratuvar Sınavı | 1 | 4 | 4 |
[ToplamIsYuku] | 196 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | |
[OC] 1 | |||||||
[OC] 2 | |||||||
[OC] 3 | |||||||
[OC] 4 | |||||||
[OC] 5 | |||||||
[OC] 6 |