[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
9102015322002 | Ekolojik (Organik) Bağ Yetiştirme | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
[YuksekLisans]
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; organik bağ yetiştirme konusunda bağ tesisinden, üzüm üretimine kadar yapılması gereken tüm uygulamaları, yöntem ve girdileri, yönetmelikler ve sertifikasyon sistemlerini kavrayarak; analitik analiz yapabilme, organik üzüm üretiminde proje kurabilme, yönetebilme, uygulayabilme becerisini sağlayabilmektir
Prof.Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ
1 | Organik bağlarda toprak işleme |
2 | Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi |
3 | Organik bağcılığın amacı, ilkeleri, Dünya ve Türkiye’deki durumu |
4 | Sofralık, kurutmalık, şaraplık üzüm hasadı ve işlemleri |
5 | Organik bağlarda taç yönetimi |
6 | Organik bağlarda hastalık ve zararlıların yönetimi |
7 | Organik Bağcılıkta bağ tesisi ve materyal seçimi |
Yok
Yok
Organik tarımın amacı ve ilkeleri Dünya ve Türkiye’de organik bağcılığın durumu Bağ yeri seçimi, tesisi ve materyal tercihi Organik bağcılıkta kültürel işlemler Organik bağlarda toprak işleme Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi Organik bağlarda hastalık ve zararlıların yönetimi Sofralık, kurutmalık, şaraplık üzüm hasadı ve işlemleri Sertifikasyon
[Hafta] | [Teorik] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Organik bağcılığın amacı ve ilkeleri | ||
2 | Dünya ve Türkiye’de organik bağcılığın durumu | ||
3 | Bağ yeri seçimi, tesisi ve materyal tercihi | ||
4 | Çeşit, anaç ve fidan seçimi | ||
5 | Organik bağlarda taç yönetimi | ||
6 | Organik bağlarda taç yönetimi | ||
7 | Organik bağlarda toprak işleme | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi | ||
10 | Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi | ||
11 | Organik bağlarda hastalık ve zararlıların yönetimi | ||
12 | Organik bağcılıkta sofralık üzüm hasadı ve işlemesi | ||
13 | Organik bağcılıkta üzüm kurutma | ||
14 | Organik bağcılıkta şaraplık üzüm hasadı ve işlemleri | ||
15 | Sertifikasyon | ||
16 | Final Sınavı |
- Coombe, B.G. and Dry, P.R., 1992. Viticulture Volume 1 - Resources - 2nd Edition, 396 pp., ISBN: 9780975685006 -Coombe, B.G., and Dry, P.G., 1992. Viticulture Practices Vol 2, ISBN: 9781875130016 -Rombough, L.J., 2002. The Grape Grower: A Guide to Organic Viticulture, 304 pp., ISBN;9781890132828 -Joly, N., 2008. Biodynamic Wine, Demystified, 180 pp., ISBN: 1934259020 White, R., Understanding Vineyard Soils, 240 pp. ISBN: 0195311256
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Proje Sunma | 1 | 20 | 20 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
Okuma | 6 | 4 | 24 |
[ToplamIsYuku] | 240 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | |
[OC] 1 | |||||||
[OC] 2 | |||||||
[OC] 3 | |||||||
[OC] 4 | |||||||
[OC] 5 | |||||||
[OC] 6 | |||||||
[OC] 7 |