[GeriDon]

[DersOgretimPlani]


[DersinKodu] [DersinAdi] [DersinTuru] [Yil] [YariYil] [Ects]
9102015322002 Ekolojik (Organik) Bağ Yetiştirme Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

[YuksekLisans]


Türkçe


Bu dersin amacı öğrencilerin; organik bağ yetiştirme konusunda bağ tesisinden, üzüm üretimine kadar yapılması gereken tüm uygulamaları, yöntem ve girdileri, yönetmelikler ve sertifikasyon sistemlerini kavrayarak; analitik analiz yapabilme, organik üzüm üretiminde proje kurabilme, yönetebilme, uygulayabilme becerisini sağlayabilmektir


Prof.Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ


1 Organik bağlarda toprak işleme
2 Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi
3 Organik bağcılığın amacı, ilkeleri, Dünya ve Türkiye’deki durumu
4 Sofralık, kurutmalık, şaraplık üzüm hasadı ve işlemleri
5 Organik bağlarda taç yönetimi
6 Organik bağlarda hastalık ve zararlıların yönetimi
7 Organik Bağcılıkta bağ tesisi ve materyal seçimi


Yok


Yok


Organik tarımın amacı ve ilkeleri Dünya ve Türkiye’de organik bağcılığın durumu Bağ yeri seçimi, tesisi ve materyal tercihi Organik bağcılıkta kültürel işlemler Organik bağlarda toprak işleme Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi Organik bağlarda hastalık ve zararlıların yönetimi Sofralık, kurutmalık, şaraplık üzüm hasadı ve işlemleri Sertifikasyon


[Hafta] [Teorik] [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Organik bağcılığın amacı ve ilkeleri
2 Dünya ve Türkiye’de organik bağcılığın durumu
3 Bağ yeri seçimi, tesisi ve materyal tercihi
4 Çeşit, anaç ve fidan seçimi
5 Organik bağlarda taç yönetimi
6 Organik bağlarda taç yönetimi
7 Organik bağlarda toprak işleme
8 Ara Sınav
9 Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi
10 Organik bağlarda toprak verimliliğinin sürdürülebilir yönetimi
11 Organik bağlarda hastalık ve zararlıların yönetimi
12 Organik bağcılıkta sofralık üzüm hasadı ve işlemesi
13 Organik bağcılıkta üzüm kurutma
14 Organik bağcılıkta şaraplık üzüm hasadı ve işlemleri
15 Sertifikasyon
16 Final Sınavı

- Coombe, B.G. and Dry, P.R., 1992. Viticulture Volume 1 - Resources - 2nd Edition, 396 pp., ISBN: 9780975685006 -Coombe, B.G., and Dry, P.G., 1992. Viticulture Practices Vol 2, ISBN: 9781875130016 -Rombough, L.J., 2002. The Grape Grower: A Guide to Organic Viticulture, 304 pp., ISBN;9781890132828 -Joly, N., 2008. Biodynamic Wine, Demystified, 180 pp., ISBN: 1934259020 White, R., Understanding Vineyard Soils, 240 pp. ISBN: 0195311256


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Ara Sınav 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Final Sınavı 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


[Etkinlikler] [Sayisi] [Suresi] [ToplamIsYuku]
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Proje Hazırlama 1 30 30
Proje Sunma 1 20 20
Bireysel Çalışma 14 6 84
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 10 5 50
Okuma 6 4 24
[ToplamIsYuku] 240

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[OC] 1
[OC] 2
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5
[OC] 6
[OC] 7
[PCOCAciklama]