[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
9102015502004 | Bahçe Bitkilerinde Laboratuvar Tekniği | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
[YuksekLisans]
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; laboratuarda çalışma prensiplerini ve temel kuralları ile bazı analiz yöntemlerini öğrenerek, bu bilgileri tüm laboratuar çalışmalarında doğru bir şekilde kullanarak analiz yapmayı başarabilmelerini sağlamaktır.
Prof. Dr. Serra HEPAKSOY
1 | Temel laboratuar malzemeleri ve aletlerini tanıyabilme |
2 | Fiziksel ve kimyasal analizlerde temel yöntemleri öğrenerek, uygulayabilme |
3 | Laboratuar güvenliğinin ve çalışma prensiplerinin önemini kavrayabilme |
4 | Bazı kalite analiz yöntemlerini öğrenerek, çeşitli tarım ürünlerinde bunları uygulayabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Laboratuar Güvenliği, Çalışma prensipleri, Analiz yöntemleri, Çözelti hazırlama, Sterilizasyon işlemleri,Enstrümental analiz yöntemleri
[Hafta] | [Teorik] | [Uygulama] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|---|
1 | Laboratuar Güvenliği | Kitapların ilgili bölümleri | ||
2 | Laboratuar Güvenliği, Çalışma Prensipleri | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması | ||
3 | Temel malzeme ve aletlerin tanıtımı | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması | ||
4 | Bazı malzeme ve aletlerin kalibrasyonu | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması | ||
5 | Fiziksel analiz yöntemleri | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması | ||
6 | Kimyasal analiz yöntemleri | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
7 | Saf su hazırlama elde etme yöntemleri | Kitapların ilgili bölümleri | ||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Çözeltiler ve hazırlama yöntemleri | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
10 | Çözeltiler ve hazırlama yöntemleri | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
11 | Sterilizasyon yöntemleri | Kitapların ilgili bölümleri | ||
12 | Enstrümental analiz yöntemlerinin esasları | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
13 | Spektroskopi | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
14 | Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
15 | Gaz koromatografisi | Kitapların ilgili bölümleri ve laboratuar çalışması, hazırlanan raporların değerlendirilmesi | ||
16 | Final Sınavı |
- Canel, M., 2002. Laboratuar Güvenliği, A.Ü. F.F. Döner Sermaye İşletmesi Yayınları No: 26, 402 s. - Hışıl, Y., 1999. Enstrümental Gıda Analizleri- I. Ege üniversitesi Basımevi, İzmir, 218 s. - Hışıl, Y., 1999. Enstrümental Gıda Analizleri- II. Ege üniversitesi Basımevi, İzmir, 192 s. - Hışıl, Y., 1999. Enstrümental Gıda Analizleri- III. Ege üniversitesi Basımevi, İzmir, 141 s. Jacobs, M.N., 1984. Chemical Analysis of Foods and Food Products, Van Nostrand Company, Inc, New York,970 p.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 5 | 3 | 15 |
Örnek Vaka İncelemesi | 2 | 10 | 20 |
Rapor Sunma | 1 | 8 | 8 |
Bireysel Çalışma | 5 | 18 | 90 |
Laboratuvar Sınavı | 10 | 2 | 20 |
[ToplamIsYuku] | 227 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | |
[OC] 0 | |||||||
[OC] 1 | |||||||
[OC] 2 | |||||||
[OC] 3 |