[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
9102015522005 | Organik Tohum ve Fide Üretimi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
[YuksekLisans]
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenciler, ülkemizde ve dünyada organik tohum ve organik fide üretimi ve üretici talepleri, organik üretimde tohum, organik tohum üretimi yöntemi, önemli bazı sebze türlerinde organik tohum üretim yöntemleri, organik sebze üretiminde fide ve önemli bazı sebze türlerinde organik fide üretim yöntemleri, hakkında bilgi edineceklerdir.
Assoc. Prof. Dr. İbrahim DUMAN
1 | Organik üretimde kullanılan tohum ve fide farklılığını yorumlayabilme, |
2 | Organik tohum ve fide üretiminde izin verilen önemli uygulamaları izleyebilme, |
3 | Bazı sebze türlerinde organik tohum ve fide üretimini uygulayabilme, |
Yok
Yok
Organik tohum ve organik fidenin tanımlanması, Organik tohum ve organik fide üretimindeki farklı uygulamaların tanımlanması, Bazı sebze türlerinde organik tohum üretim yöntemlerinin tanımlanması, Bazı sebze türlerinde organik fide üretim yöntemlerinin tanımlanması,
[Hafta] | [Teorik] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Giriş, organik tohum ve organik fidenin tanımlanması, | ||
2 | Ülkemizdeki ve dünyadaki organik tohum ve fide üretiminin durumu, | ||
3 | Organik tohum ve fide ile ilgili ülkemizdeki yasal düzenlemeler, | ||
4 | Organik tohum üretiminde uygulanan yöntemler-I, | ||
5 | Organik tohum üretiminde uygulanan yöntemler-II, | ||
6 | Organik tohum üretiminde uygulanan yöntemler-III | ||
7 | Bazı yazlık sebze türlerinde organik tohum üretimi-I, | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Bazı yazlık sebze türlerinde organik tohum üretimi-II, | ||
10 | Bazı kışlık sebze türlerinde organik tohum üretimi-I, | ||
11 | Bazı kışlık sebze türlerinde organik tohum üretimi-II, | ||
12 | Organik fide üretim yöntemleri, | ||
13 | Yazlık sebze türlerinde organik fide üretimi, | ||
14 | Kışlık sebze türlerinde organik fide üretimi, | ||
15 | Çevrede tohum ve fide üretimi yapan kuruluş ziyaretleri | ||
16 | Final Sınavı |
Fordham, R. and A.G. Biggs. 1985. Principles of Vegetable Crop Production. Collins Professional and Technical Books. Wilham Collins Sons and co. Ltd. London. Lampkin, N., 1990. Organic Farming. Diamond Farm Enterprises, New York, Bewley,J.D. and M.Black, 1994.SEEDS. Physiology of Development and Germination. Plenum pres. New York. Styer, R. C. and Koranski, D.S. 1997. Plug & Transplant Production A Grower’s Guide. R. C. Styer (edt.) Ball Publishing, 335 North River Street, Batavia, İllions 60510 USA. Anonim, 2002. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, 11.07.2002 tarihli ve 24812 sayılı Resmi Gazete. Bonia, J. and D. J. Cantliffe, 2005. Seed Production and Seed Sources of Organic Vegetables.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 13 | 2 | 26 |
Proje Hazırlama | 1 | 50 | 50 |
Proje Sunma | 1 | 4 | 4 |
Makale Kritik Etme | 2 | 30 | 60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
[ToplamIsYuku] | 229 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | |
[OC] 1 | 5 | ||||||
[OC] 2 | |||||||
[OC] 3 |