[GeriDon]

[DersOgretimPlani]


[DersinKodu] [DersinAdi] [DersinTuru] [Yil] [YariYil] [Ects]
9102015552012 Üzümsü Meyvelerin Yetiştirilme Teknikleri Seçmeli Ders Grubu 1 1 7,00

[YuksekLisans]



Bu dersin amacı öğrencilerin; üzümsü meyveler içinde yer alan türleri tanımasını, bunların yetiştiriciliği hakkında temel bilgileri öğrenerek, bu bilgiler ışığında bahçe tesisi ve yetiştiriciliğine başlayabilmelerini sağlamaktır


Prof. Dr. Serra HEPAKSOY


1 .Üzümsü meyve türlerini tanıyabilme
2 Üzümsü meyvelerin biyolojisini öğrenebilme
3 Genel çoğaltma tekniklerini bilerek, bunları tür bazında uygulayabilme
4 Üzümsü meyve türlerinin yetiştiriciliğindeki temel sorunları ortaya koyabilme ve bunları çözebilme
5 Yıllık bakım işlemlerini yapabilme ve uygulamaya koyabilme


Yok


Yok


 Üzümsü meyvelerin önemi, tarihsel gelişimi, tanımı  Üzümsü meyvelerin biyolojik özellikleri  Üzümsü meyvelerin ekolojik istekleri  Üzümsü meyvelerin çoğaltma teknikleri  Üzümsü meyvelerin yetiştirme teknikleri


[Hafta] [Teorik] [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Üzümsü meyvelere giriş
2 Çileğin sistematiği, Kültür Tarihi
3 Çileğin Morfolojik ve Biyolojik Özellikleri, Çileğin Ekolojik İstekleri
4 Çilek Yetiştiriciliğinin Teknik Özellikleri, Çilek bahçelerinde yıllık bakım işleri
5 Çilekte çoğaltma yöntemleri
6 Örtüaltı çilek yetiştiriciliği
7 Genel değerlendirme ve hazırlanan raporların sunumu
8 Ara Sınav
9 Ahududunun sistematiği ve sınıflandırması morfolojik ve biyolojik özellikleri
10 Ahududunun iklim ve toprak istekleri, çoğaltılması, bahçe kurulması, sulama, gübreleme, budama ve hasat
11 Böğürtlenin sistematiği, sınıflandırması morfolojik ve biyolojik özellikleri
12 Böğürtlenin iklim ve toprak istekleri, çoğaltılması, bahçe kurulması, sulama, gübreleme, budama ve hasat
13 Frenküzümünün sistematiği, sınıflandırması morfolojik ve biyolojik özellikler
14 Frenküzümünün iklim ve toprak istekleri, çoğaltılması, bahçe kurulması, sulama, gübreleme, budama ve hasat
15 Hazırlanan ödevlerin sunumu
16 Final Sınavı

- Ağaoğlu,S. 1986. Üzümsü Meyveler. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, No:984, 377 s. - Barut,E. 2004. Dünya ve Türkiye’de Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği ve Ticareti. Türktarım Dergisi, 156: 60-67. - Childers, N.F., Morris, J.R., Sibbet, G.S., 1995. Modern Fruit Science (Orchard and Small Fruit Culture). Horticultural Publications. Gainesville, Florida. - Smith, M., 2001. Backyards Fruits and Berries. Chartwell Boks, A Division of Book Sales Inc. 114. Northfield Avenue Edison, New Jersey 08837, USA, p 160. - Westwood, M.N., 1978. Temperate-Zone Pomology. W.H.Freeman and Company, SanFrancisco.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Ara Sınav 1 70
Ev Ödevi 1 30
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Final Sınavı 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


[Etkinlikler] [Sayisi] [Suresi] [ToplamIsYuku]
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Gözlem 2 4 8
Rapor Hazırlama 1 16 16
Rapor Sunma 1 2 2
Proje Hazırlama 1 18 18
Proje Sunma 1 2 2
Makale Kritik Etme 6 5 30
Bireysel Çalışma 6 5 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 5 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 5 25
[ToplamIsYuku] 197

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[OC] 1
[OC] 2
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5
[PCOCAciklama]