[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
9102015182012 | Sebzelerde Fide Üretim Teknikleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
[YuksekLisans]
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenciler, ülkemizdeki fide sektörünün durumu, fidesi ile üretilen sebze türleri, fide üretim yöntemleri, fide üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, ticari boyutlarda yapılan fide üretim yöntemleri, sağlıklı ve kaliteli fide üretim metotları ile bazı türlerdeki fide üretim yöntemleri hakkında bilgi edineceklerdir.
Prof. Dr. İbrahim DUMAN
1 | Sebzecilikte fide ile üretimin nedenlerini yorumlayabilme, |
2 | Sebze türlerine göre fide üretim yöntemlerini karşılaştırabilme, |
3 | Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli olan uygulamaları pratiğe aktarabilme, |
Birinci Öğretim
[Yok]
• Sebzecilikte fide ile üretimin nedenleri ve avantajları, • Sebzecilikte fide üretim yöntemlerinin tanımlanması, • Bazı sebze türlerinde ticari boyutta fide üretim yöntemlerinin karşılaştırılması, • Sağlıklı ve kaliteli fide üretiminde gerekli olan önemli uygulamalar
[Hafta] | [Teorik] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Giriş, sebzecilikte üretim yöntemleri, | ||
2 | Fide ile üretimin nedenleri, ülkemizdeki fide üretimi, | ||
3 | Fidesi ile üretilen sebze türleri, | ||
4 | Fide üretimini etkileyen faktörler, | ||
5 | Fide üretim yöntemleri, | ||
6 | Yazlık sebze türlerinde fide üretimi, | ||
7 | Kışlık sebze türlerinde fide üretimi, | ||
8 | Ticari boyutlu fide üretim yöntemleri, | ||
9 | Sebzecilikte aşılı fide üretimi, | ||
10 | Fide üretiminde büyümenin kontrol edilme uygulamaları, | ||
11 | Türlere göre aşılı fide üretim yöntemleri, | ||
12 | Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli önemli uygulamalar, Fide üretiminde hijyen ve önemi, | ||
13 | Çevredeki fide üretimi yapan kuruluş ziyaretleri | ||
14 | Final Sınavı |
Fordham, R. and A.G. Biggs. 1985. Principles of Vegetable Crop Production. Collins Professional and Technical Books. Wilham Collins Sons and co. Ltd. London. Styer, R. C. and Koranski, D.S. 1997. Plug & Transplant Production A Grower’s Guide. R. C. Styer (edt.) Ball Publishing, 335 North River Street, Batavia, İllions 60510 USA.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 13 | 2 | 26 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Proje Sunma | 1 | 4 | 4 |
Makale Kritik Etme | 2 | 30 | 60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 45 | 45 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 60 | 60 |
[ToplamIsYuku] | 229 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | |
[OC] 1 | 4 | 5 | |||||
[OC] 2 | 3 | 4 | 5 | ||||
[OC] 3 | 4 | 5 |