GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102015682016 Sanayi Sebzeciliği Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Günümüzde önemli sebze üretim bölgelerinde oldukça yüksek üretim ve ihracat potansiyeline sahip olan sanayi sektörünün talep ettiği sebze türlerini ve çeşitlerini bilen, üretim sistemlerini bilen, talep edilen ürün kaliteleri konularında deneyime sahip bireyler yetiştirmek,


Prof. Dr. İbrahim DUMAN


1 Ülkemiz sanayi sebze sektörünü tanıyan,
2 Sanayi sektörünün isteklerini bilen,
3 Sanayide değerlendirilen sebze tür ve çeşitlerini bilen,
4 Sanayi sebzelerinin üretiminde deneyim sahibi olabilen Ziraat Mühendisleri,



[Yok]


Ülkemiz sanayi sebzeciliğinin durumu, sanayi amaçlı kullanılan sebze tür ve çeşitlerinin tanımı, sanayi sektörünün istekleri, değerlendirilme şekillerine göre sebze kalite özellikleri, sanayiye uygun sebze yetiştiriciliği, verim ve kalite özelliklerinin iyileştirilmesi,


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Sebzeciliğin günümüzdeki durumu
2 Sebzelerin değerlendirilme şekilleri
3 Sanayi sektöründe değerlendirilen sebze tür ve çeşitleri ile özellikleri
4 Sanayi sektöründe değerlendirilen sebze tür ve çeşitleri ile özellikleri
5 Sanayi sektöründe değerlendirilen sebze tür ve çeşitleri ile özellikleri
6 Sanayi sektörünün istekleri
7 Sanayi sektörünün istekleri
8 Sanayiye yönelik sebze yetiştiriciliği ve dikkat edilecek hususlar
9 Sanayiye yönelik sebze yetiştiriciliği ve dikkat edilecek hususlar
10 Sanayi sebzeciliğine örnek bazı sebze türlerinde yetiştiricilik
11 Sanayi sebzeciliğine örnek bazı sebze türlerinde yetiştiricilik
12 Sanayi sebzeciliğine örnek bazı sebze türlerinde yetiştiricilik
13 Genel değerlendirme
14 Final Sınavı

1. Bayraktar, K. 1981. Sebze Yetiştirme. Cilt II. (Kültür Sebzeleri) E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları No: 169, Bornova- İzmir. 2. Decoteau, D. R. 2000. Vegetable Crops, The Pennsylvania State University, 3. Frenkel, C. and J.J. Jen, 1989. Tomatoes. In Quality and Preservation of Vegetables, Edited by N.A. Eskin. CRC Press. Inc., Boca Raton Fl. pp: 53-73. 4. Fordham, R. and Biggs, A.G. 1985. Principles of Vegetable Crop Production. Collins Professional and Technical Books, William Collins Sons and Co. Ltd. London. 5. Prohens, J. and F. Neuz, 2008. Vegetables II, Fabaceae, Liliaceae, Solanaceae and Umbelliferae, (Tomato; Diez, M. J. and F. Neuz), s: 249-323, Springer Science+Business Media, LLC. ISBN:978-0-387-74108-6. 6. Şalk, A., L. Arın, M. Deveci ve S. Polat, 2008. Özel Sebzecilik, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, ISBN 978-9944-0786-0-3, s: 488. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, İstanbul. 7. Varış, S., Ö. Uçurum ve K. Akman, 2014. Domateste Lezzeti Etkileyen Faktörler, Hasad Bitkisel Üretim Dergisi, Mart 2013, Yıl: 28 Sayı: 334, s:50-59. 8 Vural, H., D. Eşiyok ve İ. Duman, “Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme)” E. Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, E.Ü Basımevi, s: 440, Bornova, 2000.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 13 2 26
Proje Hazırlama 1 40 40
Proje Sunma 1 4 4
Makale Kritik Etme 2 25 50
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 45 45
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 60 60
Toplam İş Yükü (saat) 229

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 3 4
ÖÇ 2 4 4
ÖÇ 3 4
ÖÇ 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek