Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102015582016 | Asmanın Moleküler Biyolojisi ve Biyoteknolojisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin asmanın tarihsel gelişimi, taksonomisi, morfolojisi, anatomisi, fizyolojisi ve genetik yapısı ile ilgili temel konuları kavrayarak, araştırmalar ve yetiştiricilikte yapılan uygulamalar ile bağlantı kurma, nedenlerini sentezleme, analitik düşünerek karşılaşabileceği problemleri çözebilecek, bilgiye ulaşabilecek, bilgi ve becerileri kazanmasıdır.
Doç. Dr. Birsen ÇAKIR AYDEMİR
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Asmanın tarihsel evrimi Asmanın taksonomisi ve akrabaları Asmanın yapısı, vegetatif aksamın ve çoğaltmanın anatomisi. Gelişimin fizyolojisi: vegetatif organlar ve gelişimi Gelişimin fizyolojisi: çiçeklenme ve meyve gelişimi. Asmada kültürel işlemlerin biyolojisi ile ilişkileri. Asmaların genetik yapısı ve gelişimi.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|
Mullins, M.G., Bouquet, A., Williams, L.E., 2000. Biology of the Grapevine. Cambridge Universty Press, ISBN: 0521305071, 239 p. Keller, M., 2010.The Science of Grapevines: Anatomy and Physiology. Academic Press, ISBN: 978-0123748812. 400 p. Winkler, A.J., Cook, J.A., Kliewer, W.M., Lider, L.A., 1974. General Viticulture. University of California Press; Revised & enlarged edition (December 13, 1974), ISBN: 978-0520025912. 710 p.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 |