[GeriDon]

[DersOgretimPlani]


[DersinKodu] [DersinAdi] [DersinTuru] [Yil] [YariYil] [Ects]
9102015582016 Asmanın Moleküler Biyolojisi ve Biyoteknolojisi Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

[YuksekLisans]


Türkçe


Bu dersin amacı öğrencilerin asmanın tarihsel gelişimi, taksonomisi, morfolojisi, anatomisi, fizyolojisi ve genetik yapısı ile ilgili temel konuları kavrayarak, araştırmalar ve yetiştiricilikte yapılan uygulamalar ile bağlantı kurma, nedenlerini sentezleme, analitik düşünerek karşılaşabileceği problemleri çözebilecek, bilgiye ulaşabilecek, bilgi ve becerileri kazanmasıdır.


Doç. Dr. Birsen ÇAKIR AYDEMİR



Birinci Öğretim


Yok


Yok


Asmanın tarihsel evrimi Asmanın taksonomisi ve akrabaları Asmanın yapısı, vegetatif aksamın ve çoğaltmanın anatomisi. Gelişimin fizyolojisi: vegetatif organlar ve gelişimi Gelişimin fizyolojisi: çiçeklenme ve meyve gelişimi. Asmada kültürel işlemlerin biyolojisi ile ilişkileri. Asmaların genetik yapısı ve gelişimi.


[Hafta] [Teorik] [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]

Mullins, M.G., Bouquet, A., Williams, L.E., 2000. Biology of the Grapevine. Cambridge Universty Press, ISBN: 0521305071, 239 p. Keller, M., 2010.The Science of Grapevines: Anatomy and Physiology. Academic Press, ISBN: 978-0123748812. 400 p. Winkler, A.J., Cook, J.A., Kliewer, W.M., Lider, L.A., 1974. General Viticulture. University of California Press; Revised & enlarged edition (December 13, 1974), ISBN: 978-0520025912. 710 p.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Ara Sınav 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Final Sınavı 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


[Etkinlikler] [Sayisi] [Suresi] [ToplamIsYuku]
[ToplamIsYuku] 0

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[PCOCAciklama]