GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102015762018 Meyve ve Sebzelerde Biyokimyasal ve Fizyolojik Analizler Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Öğrencilere; meyve ve sebzelerin yapıları, bileşimleri, meyve ve sebzelerde bulunan temel besin öğeleri, gıda işlemenin temel ilkeleri, gıdaların muhafazasında temel prensipler ile fiziksel ve kimyasal özelliklerin verilmesidir.


Assoc. Prof. Dr. Ünal Rıza Yaman




Yok


Yok


Gıdaların işlenmelerinin tarihçesi; Gıda hammaddelerine uygulanan önişlemler; Gıdalarda ayırma, soyma, sınıflandırma, yöntemleri; Gıdaların bileşiminde bulunan maddeleri; Suyun yapısı ve gıdalardaki önemi, su aktivitesi; Gıdaların bozulmalarındaki etmenler; Gıdaların muhafaza edilmelerinde kullanılan yöntemlerin prensipleri


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık

1. YAMAN Ünal Rıza, 2008, “Gıda İşleme İlkeleri”, Ders Notları, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, İzmir. 2. PROUDLOVE R.K., 1989, “The Science and Technology of Foods”, Forbes Publications Ltd., ISBN 0-901762-62-8, London Ders notları, Bilgisayar, Projeksiyon cihazı


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek