Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102015762018 | Meyve ve Sebzelerde Biyokimyasal ve Fizyolojik Analizler | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Öğrencilere; meyve ve sebzelerin yapıları, bileşimleri, meyve ve sebzelerde bulunan temel besin öğeleri, gıda işlemenin temel ilkeleri, gıdaların muhafazasında temel prensipler ile fiziksel ve kimyasal özelliklerin verilmesidir.
Assoc. Prof. Dr. Ünal Rıza Yaman
Yok
Yok
Gıdaların işlenmelerinin tarihçesi; Gıda hammaddelerine uygulanan önişlemler; Gıdalarda ayırma, soyma, sınıflandırma, yöntemleri; Gıdaların bileşiminde bulunan maddeleri; Suyun yapısı ve gıdalardaki önemi, su aktivitesi; Gıdaların bozulmalarındaki etmenler; Gıdaların muhafaza edilmelerinde kullanılan yöntemlerin prensipleri
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|
1. YAMAN Ünal Rıza, 2008, “Gıda İşleme İlkeleri”, Ders Notları, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, İzmir. 2. PROUDLOVE R.K., 1989, “The Science and Technology of Foods”, Forbes Publications Ltd., ISBN 0-901762-62-8, London Ders notları, Bilgisayar, Projeksiyon cihazı
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 |