Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102055011998 | Süt ve Ürünlerinde Uygulanan Duyusal Test Teknikleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenciler süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesinin genel ilkelerini öğrenmeleri sağlanabilecektir.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
1 | Süt ve ürünlerinde olabilen lezzet kusurlarını açıklayabilme |
2 | Süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesini açıklayabilme |
3 | Duyusal test tekniklerini değerlendirebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Genel olarak duyusal değerlendirme hakkında bilgi verilmesi Duyusal test teknikleri hakkında teknik bilgilerin verilmesi Süt ve süt ürünlerinde uygulanan duyusal test teknikleri
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Giriş, duyusal değerlendirme ile ilgili genel bilgiler | Giriş, duyusal değerlendirme ile ilgili genel bilgiler | ||
2 | Duyusal değerlendirme ile ilgili terim ve tanımlar | Duyusal değerlendirme ile ilgili terim ve tanımlar | ||
3 | Duyusal test teknikleri | Duyusal test teknikleri | ||
4 | Panel üyelerinin durumu, panel odası ve diğer faktörler | Panel üyelerinin durumu, panel odası ve diğer faktörler | ||
5 | Örnek alma, örneklerin sunuluşu | Örnek alma, örneklerin sunuluşu | ||
6 | Süt ve ürünlerinde lezzet kusurları | Süt ve ürünlerinde lezzet kusurları | ||
7 | Çiğ süt ve içme sütlerinin duyusal değerlendirilmesi | Çiğ süt ve içme sütlerinin duyusal değerlendirilmesi | ||
8 | Arasınav | Genel değerlendirme | ||
9 | Yoğurt ve benzeri ürünlerin duyusal değerlendirilmesi | Yoğurt ve benzeri ürünlerin duyusal değerlendirilmesi | ||
10 | Peynirin duyusal değerlendirilmesi | Peynirin duyusal değerlendirilmesi | ||
11 | Krema ve tereyağının duyusal değerlendirilmesi | Krema ve tereyağının duyusal değerlendirilmesi | ||
12 | Süttozu ve koyulaştırılmış sütün duyusal değerlendirilmesi | Süttozu ve koyulaştırılmış sütün duyusal değerlendirilmesi | ||
13 | Dondurmanın duyusal değerlendirilmesi | Dondurmanın duyusal değerlendirilmesi | ||
14 | Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi | Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi | ||
15 | Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi | Uygulama Sınavı | ||
16 | Final Sınavı |
DERS KİTABI: 1. YARDIMCI KİTAPLAR: Uysal, H., Kınık, Ö., Kavas, G. 2004. Süt ve Ürünlerinde Uygulanan Duyusal Test Teknikleri. Yardımcı ders kitabı,E:Ü: Ziraat Fakültesi Yayınları No; 560.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
Toplam İş Yükü (saat) | 232 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | |||||
ÖÇ 2 | 4 | 5 | |||||
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 4 | 5 |