GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102055021998 Süt Endüstrisinde Patojen Mikroorganizmalar Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Süt ve süt ürünleri kaynaklı patojen mikroorganizmalar hakkında ayrıntılı bilgilerin verilmesi.


Prof. Dr. Gökhan KAVAS


1 Mikroorganizmalar ile süt endüstrisi arasında ilişki kurabilme
2 Patojen ve bozulma etkeni olan mikroorganizmaların farkındalığı
3 Laboratuarda patojen mikroorganizmalarla çalışma kurallarına uyabilme
4 Patojen mikroorganizmaları izole edebilme ve tanımlayabilme
5 Süt endüstrisinde hijyen ve sanitasyon konularında bilinç sahibi olabilme
6 Patojen mikroorganizmalar ve insan sağlığı ilişkisini açıklayabilme
7 Patojen ve bozulma etkeni olan mikroorganizmalar ile süt ve süt ürünleri arasındaki ilişkinin farkındalığı

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Patojen bakteri genus ve türleri, insan sağlığı üzerine etkileri, süt ürünleri ile ilişkileri, ilgili türlere ait laboratuar uygulamaları


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Stafilokoklar, Staphylococcus aureus Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
2 Streptokoklar, Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae, Streptococcus pneumoniae Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
3 Neisseria, Neisseria meningitidis Bacillus, Bacillus anthracis, Bacillus cereus Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
4 Clostridium, Clostridium botulinum, Clostridium perfiringes, Clostridium difficile Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
5 Corynebacterium, Corynebacterium diphteriae Listeria monocytogenes Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
6 Escherichia coli Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
7 Salmonella, Shigella Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
8 Arasınav Genel Tekrar
9 Vibrio, Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
10 Campylobacter, Campylobacter jejuni Helicobacter pylori Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
11 Klebsiella Brucella, Brucella abortus, Brucella melitensis Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
12 Yersinia, Yersinia enterocolytica, Yersinia pestis, Yersinia pseudotuberculosis Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
13 Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium leprae, Mycobacterium bovis Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
14 Rikettsiae Coxiella burnetii Teorik derste anlatılan ilgili bakterinin izolasyonu ve identifikasyonuna yönelik uygulamalar
15 Viruslar, funguslar, Candida, Aspergillus flavus, Penicillium marneffei Uygulama sınavı
16 Final Sınavı Genel Tekrar

Kınık, Ö, Gönç, S. Akalın, A.S. 1998. Çiğ sütten patojen mikroorganizmalar,ege üniversitesi Ziraat Fakültesi yayınları no: 527. İzmir Kılıç, S. 2010. Süt Mikrobiyolojisi, Sidas medya, İzmir.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 2 28
Rapor Hazırlama 1 10 10
Bireysel Çalışma 14 9 126
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Laboratuvar Ara Sınavı 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 233

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 3 4 2 4
ÖÇ 2
ÖÇ 3 3 3 4 2
ÖÇ 4 4
ÖÇ 5 3 4
ÖÇ 6
ÖÇ 7 4 3 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek