Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102055072002 | Fermente Süt Ürünlerinin Beslenme ve Sağlık Üzerine Etkisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve insan sağlığı üzerine fermente süt ürünlerinin etkilerinin açıklanması amaçlanmaktadır
Prof. Dr. Ayşe Sibel AKALIN
1 | Fermente süt ürünleri tanım ve sınıflandırma bilgisini kavrayabilme |
2 | Fermente süt ürünleri teknolojisi ve bileşimini açıklayabilme |
3 | Beslenmede fermente süt ürünlerinin yararlı etkilerini açıklayabilme |
4 | Sağlıklı yaşamda fermente süt ürünlerinin rolünü kavrayabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Fermente süt ürünleri çeşitleri, ulusal ve uluslar arası düzeyde üretim ve tüketim miktarları, beslenmedeki önemleri, sağlık üzerindeki yararlı etkileri
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Fermente süt ürünlerinin tarihi, kavramı, sınıflandırılması ve tebliği | ||
2 | Fermente süt ürünleri teknolojisi ve biyoteknolojisi | ||
3 | Kültür seçim kriterleri ve fermente süt ürününün teknolojik özelliklerine etkisi | ||
4 | Fermente süt ürünlerinin besleyici özellikleri ve kültür etkisi | ||
5 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Laktoz hidrolizasyonu, laktoz intolerans) | ||
6 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Antibakteriyal etki) | ||
7 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Ülser ve diyare) | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Bağışıklık ve alerji) | ||
10 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Kanser) | ||
11 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Kalp hastalıkları risk faktörleri- yüksek kolesterol) | ||
12 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Kalp hastalıkları risk faktörleri- obezite ve yüksek tansiyon) | ||
13 | Fermente süt ürünlerinin sağlık etkileri (Kalp hastalıkları risk faktörleri-diyabet) ve sağlıkta kültür etkinliği ve gelecek önerileri | ||
14 | Sunum | ||
15 | Sunum | ||
16 | Final sınavı |
DERS KİTABI: 1.Miller, G. D., Jarvis, J. K., McBean, L. D. (2000). Handbook Dairy Foods and Nutrition. Second Edition, National Dairy Council, CRC Press, New york, USA. 2.Anonymous (2000). Culture-Containing Dairy Products in Human Nutrition and Health. Bulletin of the International Dairy Federation, Nº 352, IDF ,41, Square Vergote, B-12030 Brussels, Belgium 3.Tamime, A. Y. (2006) Fermented Milks, Blackwell Science Ltd., UK. YARDIMCI KİTAPLAR: 1.Anonymous (2001). Dairy Nutrition for a Healthy Future. Bulletin of the International Dairy Federation, Nº 363, IDF ,41, Square Vergote, B-12030 Brussels, Belgium.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 2 | 20 | 40 |
Proje Sunma | 2 | 2 | 4 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ev Ödevi | 2 | 30 | 60 |
Toplam İş Yükü (saat) | 247 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 3 | 2 | 1 | ||||
ÖÇ 2 | 3 | 2 | 1 | ||||
ÖÇ 3 | 2 | 3 | 3 | 1 | |||
ÖÇ 4 | 2 | 3 | 3 |