Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102055132022 | Türkiye ve Dünya'da Süt Endüstrisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dünya ve Türkiye Süt endüstrisini üretim, tüketim ve dünya ticareti içerisinde incelenecek ve küresel ekonomi içerisindeki yeri, inovatif ürünler, süt endüstrisinin geleceği irdelenecektir.
Prof. Dr. Cem Karagözlü
1 | Dünyada süt ve ürünleri ticaretini bilir. |
2 | Dünya ve Türkiye süt sanayisini bilir |
3 | Değişen pazarlama stratejileri açısından dünya süt ve süt ürünleri sanayindeki gelişmeleri inceler ve bu çerçevede Türkiye’nin süt ve süt ürünleri sanayinin adaptasyonunu ve mevcut sorunlarını bilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Dünya ve Türkiye süt ve ürünleri üretimi ve tüketimi, ihracat ve ithalat miktarları. Süt endüstrisi hakkındaki tarım politikaları. Değişen pazarlama stratejileri açısından dünya ve Türkiyedeki süt sanayinin durumu
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dünya ve Türkiye’de süt hayvancılığının durumu | ||
2 | Dünyada ve önemli bazı ülkelerde süt ve ürünleri sanayiinin durumu ve gelişimi | ||
3 | Dünyada ve önemli bazı ülkelerde süt ve ürünleri sanayiinin durumu ve gelişimi | ||
4 | Dünyada ve önemli bazı ülkelerde süt ve ürünleri sanayiinin durumu ve gelişimi | ||
5 | Türkiye’de süt ve süt ürünleri sanayi | ||
6 | Türkiye’de süt ve süt ürünleri sanayi | ||
7 | Türkiye’de süt ve süt ürünleri sanayi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Konu anlatımı | ||
10 | Konu anlatımı | ||
11 | Değişen pazarlama stratejileri açısından dünya süt ve Süt ürünleri sanayiinin durumu | ||
12 | Uluslararasılaşmadan globalleşmeye | ||
13 | Süt sanayiinde dikkati çeken eğilimler | ||
14 | Önemli üretici ülkeler ve ab ile Türkiye'de süt ve süt ürünleri sanayiine yönelik politika ve uygulamaların karşılaştırılması ve sorunlar | ||
15 | Genel Değerlendirme | ||
16 | Final Sınavı |
1. Demirbaş, N. Karagözlü, C. 2006. Küresel Rekabet ve AB'ye Uyum Açısından Türkiye'de Süt ve Süt Ürünleri Sanayiinde Gıda Güvenliği ve Kalte Konusundaki Gelişmeler: İzmir İli Örneği. İzmir Ticaret Odası Yayınları: NO: 151. ISBN 9944-60-037-7 , İzmir 2. Demirbaş, N.: Karagözlü, C., Akbulut, N. 2002.Dünya ve Türkiye 'de Süt Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Sanayii - İstanbul Ticaret Odası Yayın No: 2002/7171 sf. ISBN 975-512-612-0İstanbul. Net Ltd. Şti. İstanbul
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Rapor Hazırlama | 1 | 25 | 25 |
Rapor Sunma | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 10 | 140 |
Toplam İş Yükü (saat) | 201 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 2 | 2 | ||||
ÖÇ 2 | 5 | 3 | 4 | 2 | 2 | ||
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 |