Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102055112022 | Süt Endüstrisinde Kullanılan Fonksiyonel Katkılar, Zenginleştiriciler ve Özellikleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 4,00 |
Yüksek Lisans
Bu ders kapsamında süt endüstrisinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA
1 | Süt ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgilenme |
2 | Farklı süt ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin kullanım amaçlarına yönelik bilgi sahibi olma |
3 | Kullanılan katkı maddelerinin süt ürünlerinin teknolojik özellikleri üzerine etkisi hakkında bilgi sahibi olma |
4 | Süt endüstrisinde katkı maddesi olarak kullanılan fonksiyonel bileşikler hakkında bilgi sahibi olma |
5 | Süt ürünleri sektöründe kullanılan katkı maddeleri ile ilgili mevzuat hakkında bilgi sahibi olma |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bu derste süt endüstrisinde kullanılan katkı maddelerinden bahsedilerek, fonksiyonel ve zenginleştirici olan desteklerden bahsedilmektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Süt ve ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi verilmesi | ||
2 | Süt ve ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin kullanım amaçları | ||
3 | Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri | ||
4 | Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri | ||
5 | Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri | ||
6 | Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri | ||
7 | Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri | ||
8 | Katkı maddelerinin üretim prosesi sırasında değişimleri | ||
9 | Probiyotikler | ||
10 | Prebiyotikler | ||
11 | Sinbiyotikler | ||
12 | Diğer Fonksiyonel Bileşenler | ||
13 | Diğer Fonksiyonel Bileşenler | ||
14 | Diğer Fonksiyonel Bileşenler | ||
15 | Fonksiyonel katkı maddelerinde üretim ve depolanma sırasında meydana gelen değişimler | ||
16 | Katkı maddeleri ile ilgili mevzuatlar |
Kanekanian, A. Milk and Dairy Products as Functional Foods; John Wiley & Sons, Ltd: Chichester, UK, 2014. Kumar, A., Kathuria, D. and Kumar, J. 2017. Functional Foods: Sources and Health Benefits. D. Mudgil and S. Barak (eds.) Scientific Publishers, India. Amer, A., Amer, M. 2012. Production of natural food additives for using in dairy products. LAP Lambert Academic Publishing. 284 s.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 7 | 7 |
Final Sınavı | 1 | 14 | 14 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 1 | 10 | 10 |
Rapor Sunma | 1 | 1 | 1 |
Makale Yazma | 1 | 2 | 2 |
Makale Kritik Etme | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 122 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 1 | ||||||
ÖÇ 2 | 1 | ||||||
ÖÇ 3 | 1 | ||||||
ÖÇ 4 | 1 | ||||||
ÖÇ 5 | 1 |