GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102055112022 Süt Endüstrisinde Kullanılan Fonksiyonel Katkılar, Zenginleştiriciler ve Özellikleri Seçmeli Ders Grubu 1 1 4,00

Yüksek Lisans



Bu ders kapsamında süt endüstrisinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.


Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA


1 Süt ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgilenme
2 Farklı süt ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin kullanım amaçlarına yönelik bilgi sahibi olma
3 Kullanılan katkı maddelerinin süt ürünlerinin teknolojik özellikleri üzerine etkisi hakkında bilgi sahibi olma
4 Süt endüstrisinde katkı maddesi olarak kullanılan fonksiyonel bileşikler hakkında bilgi sahibi olma
5 Süt ürünleri sektöründe kullanılan katkı maddeleri ile ilgili mevzuat hakkında bilgi sahibi olma

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bu derste süt endüstrisinde kullanılan katkı maddelerinden bahsedilerek, fonksiyonel ve zenginleştirici olan desteklerden bahsedilmektedir.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Süt ve ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi verilmesi
2 Süt ve ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin kullanım amaçları
3 Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri
4 Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri
5 Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri
6 Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri
7 Süt ürünlerinde kullanılan fonksiyonel katkı maddeleri
8 Katkı maddelerinin üretim prosesi sırasında değişimleri
9 Probiyotikler
10 Prebiyotikler
11 Sinbiyotikler
12 Diğer Fonksiyonel Bileşenler
13 Diğer Fonksiyonel Bileşenler
14 Diğer Fonksiyonel Bileşenler
15 Fonksiyonel katkı maddelerinde üretim ve depolanma sırasında meydana gelen değişimler
16 Katkı maddeleri ile ilgili mevzuatlar

Kanekanian, A. Milk and Dairy Products as Functional Foods; John Wiley & Sons, Ltd: Chichester, UK, 2014. Kumar, A., Kathuria, D. and Kumar, J. 2017. Functional Foods: Sources and Health Benefits. D. Mudgil and S. Barak (eds.) Scientific Publishers, India. Amer, A., Amer, M. 2012. Production of natural food additives for using in dairy products. LAP Lambert Academic Publishing. 284 s.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 7 7
Final Sınavı 1 14 14
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 1 10 10
Rapor Sunma 1 1 1
Makale Yazma 1 2 2
Makale Kritik Etme 1 2 2
Bireysel Çalışma 8 2 16
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 122

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 1
ÖÇ 2 1
ÖÇ 3 1
ÖÇ 4 1
ÖÇ 5 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek