Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102055162022 | Fermente Süt İçecekleri Teknolojisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Fermente süt içeceklerinin üretimi, kullanılan mikroorganizmalar ve dünyada üretilip tüketilen fermente süt içecekleri anlatılmaktadır.
Prof. Dr. Cem Karagözlü
1 | Fermente süt içecekleri çeşitlerini bilir |
2 | Fermente süt içecekleri üretimini bilir |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Fermente süt içeceklerinin üretimi, kullanılan mikroorganizmalar ve dünyada üretilip tüketilen fermente süt içecekleri anlatılmaktadır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Derse Giriş | Ders anlatımı | Lisans ilgili dersler bakma |
2 | Fermente Süt içecekleri tarihi | Ders anlatımı | Ders notlarından okuma |
3 | Mikrobiyota | Ders anlatımı | Okuma |
4 | Probiyotikler | ||
5 | Dünyada Üretilen Fermente sütler | ||
6 | Kefir | ||
7 | Kımız | ||
8 | ABT Süt, Asidofiluslu süt, Bifiduslu süt | ||
9 | Kuzey Avrupada üretilen süt içecekleri | ||
10 | Ayran | ||
11 | Süt kullanılmayan fermente süt içecekleri | ||
12 | Öğrenci Sunumları | ||
13 | Öğrenci Sunumları | ||
14 | Öğrenci Sunumları |
Ders Notları, slatylar
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Rapor Sunma | 1 | 3 | 3 |
Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Rapor | 1 | 30 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 234 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | |||||
ÖÇ 2 | 4 | 4 |