GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102055162022 Fermente Süt İçecekleri Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans



Fermente süt içeceklerinin üretimi, kullanılan mikroorganizmalar ve dünyada üretilip tüketilen fermente süt içecekleri anlatılmaktadır.


Prof. Dr. Cem Karagözlü


1 Fermente süt içecekleri çeşitlerini bilir
2 Fermente süt içecekleri üretimini bilir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Fermente süt içeceklerinin üretimi, kullanılan mikroorganizmalar ve dünyada üretilip tüketilen fermente süt içecekleri anlatılmaktadır.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Derse Giriş Ders anlatımı Lisans ilgili dersler bakma
2 Fermente Süt içecekleri tarihi Ders anlatımı Ders notlarından okuma
3 Mikrobiyota Ders anlatımı Okuma
4 Probiyotikler
5 Dünyada Üretilen Fermente sütler
6 Kefir
7 Kımız
8 ABT Süt, Asidofiluslu süt, Bifiduslu süt
9 Kuzey Avrupada üretilen süt içecekleri
10 Ayran
11 Süt kullanılmayan fermente süt içecekleri
12 Öğrenci Sunumları
13 Öğrenci Sunumları
14 Öğrenci Sunumları

Ders Notları, slatylar




Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Bütünleme Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 1 30 30
Rapor Sunma 1 3 3
Bireysel Çalışma 1 30 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 30 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 30 30
Rapor 1 30 30
Ev Ödevi 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 234

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 4 4
ÖÇ 2 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek