GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102095241998 Çok Yıllık Yembitkileri Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Öğrencilere, çokyıllık yembitkilerinin sürdürülebilir tarım açısından önemlerini, üretim tekniklerini, ülkesel politikaları öğretmek. Bu bitkilerin hayvancılık ve toprak muhafaza çalışmalarında kullanım olanaklarını, tarımsal üretim ve mera ıslahı çalışmalarındaki değerlerini benimsetmek.


Doç. Dr. Behçet KIR


1 Türkiye hayvancılığının ve toprak varlığının geleceği açısından çokyıllık yembitkilerinin önemini kavrayabilme.
2 Hayvan yetiştirme ve sağlıklı besleme amacıyla çokyıllık yembitkilerinden yararlanma konusunda çalışmalar yürütebilme, teknik konularda ortaya çıkan sorunlara çözüm üretebilme.
3 Hayvancılık ve toprak ıslahı amacıyla çokyıllık yembitkileri üretimi ve pazarlanması konusunda kamu ve özel sektöre; uygulama süreçleri, ekonomik analizler ve modellemeler konusunda bilgi aktarabilme.


Yok


Yok


Çokyıllık yembitkilerinin hayvancılık ve toprak konuma çalışmalarındaki yeri ve önemi, çokyıllık yembitkileri tarımı, sorunları ve çözümler. Çokyıllık yembitkileri yetiştirme teknikleri, hasat, harman, kuru ot hazırlama, depolama, silaj hazırlığı. Çokyıllık yembitkilerinde kalite, hayvan besleme bozuklukları. Yembitkileri ıslahı ve biyoteknoloji. Çokyıllık baklagil ve buğdaygil yembitkileri, diğer familyalardan çokyıllık yembitkileri.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Dersin tanıtımı, kapsamı, gerekçesi ve önemi Tanışma
2 Hayvancılığımızın durumu ve çokyıllık yembitkilerinin yeri ve önemi. Kaynak Tarama
3 Türkiye’nin toprak varlığı, erozyon sorunu ve çokyıllık yembitkilerinin yeri ve önemi. İnternet Tarama
4 Çokyıllık yembitkileri tarımının temel ilkeleri, sorunlar ve çözümler Kaynak Tarama
5 Çokyıllık yembitkilerinin yetiştirme teknikleri, hasat işlemleri Kaynak Tarama Alanda Çalışma
6 Çokyıllık yembitkisi ürünlerinin kuru ot hazırlama, silaj teknikleriyle değerlendirilme yöntemleri İnternet Tarama Alanda Çalışma
7 Çokyıllık yembitkileri ürünlerinin kalite özellikleri, hayvan beslemede ortaya çıkan sorunlar Kaynak Tarama Quiz
8 Çokyıllık yembitkileri ıslahı ve biyoteknoloji Kaynak Tarama Alanda Çalışma
9 Çokyıllık serin iklim buğdaygil yembitkileri ve üretimleri İnternet Tarama Alanda Çalışma
10 Çokyıllık sıcak iklim buğdaygil yembitkileri ve üretimleri Kaynak Tarama
11 Çokyıllık serin iklim baklagil yembitkileri ve üretimleri Kaynak Tarama Alanda Çalışma
12 Çokyıllık sıcak iklim baklagil yembitkileri ve üretimleri İnternet Tarama Alanda Çalışma
13 Diğer familyalardan çokyıllık yembitkileri ve üretimi Kaynak Tarama
14 Çokyıllık yembitkilerinde ulusal ve uluslar arası destekler, kamu mevzuatı İnternet Tarama
15 Proje Sunumu Sunum
16 Final Sınav

1. Yembitkileri, Cilt I-II-III, Ed: Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R. Ve Karadağ, Y., 2009. Emre Basımevi-İzmir. 2. Gençkan, M.S., 1981. Yembitkileri Tarımı, E.Ü. Matbaası No:467, 519s. 3. Klapp, E., 1957. Futterbau und Grünland-nützung. Verlag Paul Purey in Berlin. 4. Baklagil ve Buğdaygil Yembitkileri Kültürü. Ankara Üniv. Yay No: 242.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 4 5 20
Alan Çalışması 10 2 20
Proje Hazırlama 1 10 10
Proje Sunma 1 5 5
Bireysel Çalışma 10 3 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Okuma 10 5 50
Rapor 10 3 30
Toplam İş Yükü (saat) 245

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 3 4 3 3 2 2 2
ÖÇ 2 2 2 2 2 4 3 3
ÖÇ 3 2 2 2 2 2 2 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek