GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102095452019 Tane Yem Bitkileri Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dersin amacı, dane yem bitkilerinin üretim esasları ile birlikte, üretim teknikleri ve ülkesel politikaları öğretmektir.


Doç. Dr. Yaşar Tuncer KAVUT


1 1. Tarımsal üretimde dane yem bitkilerinin önemini kavrayabilme.
2 2. Dane yem bitkilerinin yapısal özellikleri hakkında bilgi edinme.
3 3. Dane yem bitkileri yetiştiriciliği hakkında bilgi öğrenebilme.
4 4. Dane yem bitkilerinin yetiştiriciliğinde ortaya çıkan sorunlar hakkında fikir yürütebilme ve çözüm önerebilme.

Birinci Öğretim



[Yok]


Dane yem bitkilerinin tanımı, tarihçesi, sınıflandırılması, dane yem bitkilerinin üretim olanakları, sorunlar ve çözüm yolları, dane yem üretimi amacıyla; koca fiğ, burçak, yemlik bakla, yem bezelyesi, lüpen, mürdümük, burçak, soya fasulyesi, mısır, sorgum, arpa, yulaf, tritikale, kuş yemi bitkilerinin yetiştirme teknikler


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Dersin önemi ve içeriği
2 Dane yem bitkilerinin genel tarımsal özellikleri, taksonomileri, genel ayırıcı özellikleri
3 Dane yem bitkisi olarak Koca Fiğ türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
4 Burçak türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
5 Mürdümük ve Yemlik Bakla türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
6 Yem Bezelyesi ve Soya Fasulyesi Türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
7 Lüpen türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği (Ak Lüpen, Mavi Acı Bakla, Sarı Acı Bakla)
8 Ara sınav
9 Dane yem bitkisi olarak Mısır Türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
10 Koca Darı Türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
11 Arpa ve Yulaf Türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
12 Kuş Yemi Türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
13 Tritikale Türlerinin adaptasyonu ve yetiştiriciliği
14 Dönem projesi sunumları
15 Dönem projesi sunumları
16 Final Sınavı

Soya, H., Avcıoğlu, R., Geren, H., 1997. Yembitkileri, Hasat Yayıncılık Ltd. Şti. PK. 212 Kadıköy-İstanbul, 223s. Yembitkileri (Genel Bölüm), Cilt I, Ed: Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., Karadağ, Y., 2009. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir-2009. Yembitkileri (Baklagil Yembitkileri), Cilt II, Ed: Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., Karadağ, Y., 2009. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir-2009. Yembitkileri (Buğdaygil ve Diğer Familyalardan Yembitkileri), Cilt III, Ed: Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., Karadağ, Y., 2009. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir-2009.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 10 10
Final Sınavı 1 10 10
Derse Katılım 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 4 4 16
Proje Hazırlama 2 10 20
Proje Sunma 2 10 20
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Okuma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 228

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 4 3
ÖÇ 2 3
ÖÇ 3 3 4
ÖÇ 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek