GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102115301998 Yemlerde İstenmeyen Maddeler ve Etkileri Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Yemlerde bulunan her türlü yabancı ve zararlı maddeleri tanımlamak, etkilerini ve bunlardan korunma yollarını öğretmektir


Prof. Dr. Ahmet ALÇİÇEK, Prof. Dr. Hatice BASMACIOĞLU MALAYOĞLU


1 Yem ile hayvansal ürünler arasındaki ilişkileri bilir
2 Yem ile hayvan sağlığı arasındaki ilişkileri bilir
3 Yemlerin doğal yapısı dışındaki istenmeyen maddeleri bilir
4 Yemlere dışarıdan bulaşan maddeleri ve etkilerini bilir
5 Yemlerin doğal yapısındaki istenmeyen maddeleri bilir


Yok


Yok


Yem ile hayvan sağlığı arasındaki ilişkiler, Yem ile hayvansal ürünler arasındaki ilişkiler, Yemlerin doğal yapısındaki istenmeyen maddeler; Organik yapıdaki istenmeyen maddeler, Anorganik yapıdaki istenmeyen maddeler, Yemlerin doğal yapısı dışındaki istenmeyen maddeler, Yemlerde kendiliğinden oluşabilen maddeler, Yemlere dışarıdan bulaşan maddeler, Biyolojik kökenli etkenler


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Yem ile hayvan sağlığı arasındaki ilişkiler
2 Yem ile hayvansal ürünler arasındaki ilişkiler
3 Yem kanunu ve Yemlerde istenmeyen maddeler yönetmeliği
4 Yemlerin doğal yapısındaki istenmeyen maddeler
5 Organik yapıdaki istenmeyen maddeler
6 Anorganik yapıdaki istenmeyen maddeler
7 Alkoloidler, Glikozidler, inhibitörler, Gossipol, Okzalik asit, Östrojenik maddeler
8 Nitrat ve nitrit, Tuz
9 ARA SINAVI
10 Yemlerin doğal yapısı dışındaki istenmeyen maddeler
11 Yemlerde kendiliğinden oluşabilen maddeler
12 Toksinler, Amonyak
13 Yemlere dışarıdan bulaşan maddeler
14 Pestisitler, Ekstraksiyon maddeleri, toz ve dumanla bulaşan maddeler
15 Biyolojik kökenli etkenler
16 YIL SONU SINAVI

Değişik kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmış ders notu Elektronik ortama aktarılmış sunu Yardımcı Ders Kitapları: -Cheeke, P.R. ‘Applied animal nutrition. Feeds and feeding’. Prentice-Hall, Inc., UK, ISBN 0-02-322115-1, (1991) -Ergül, M.: Yemler Bilgisi. E.Ü.Ziraat Fak. Yay.:No:487-2002 -Kirchgessner, M. ’Tierernaehrung’. DLG-Verlag, Frankfurt, ISBN 3-7690-0549-X, (1997) -Kellems, R.O.; and Church, D.C. ‘Livestock feeds and feeding. Prentice-Hall, Inc., UK, ISBN 0-13-241795-2, (1998)


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Seminer 2 20 40
Bireysel Çalışma 14 8 112
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 4 10 40
Toplam İş Yükü (saat) 238

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 3 4 4
ÖÇ 2 2 3
ÖÇ 3 4 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5 5 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek