Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102115321998 | Etlik Piliçlerin Beslenmesi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Etlik piliç üretimine ilişkin genel bilgi, kanatlı kümes hayvanlarının fizyolojileri, büyümenin tanımı, önemi, büyüme sırasında organizmada meydana gelen değişiklikler, büyümeyi etkileyen faktörler. Etlik piliçlerde yem tüketimi ve sindirim olaylarının mekanizması, tüketimi etkileyen etmenler. Etlik piliçlerin besin madde gereksinimlerinin belirlenmesi ve karşılanmasındaki temel ilkeler. Beslemenin karkas ve et kalitesine etkileri.
Prof. Dr .Figen KIRKPINAR
1 | Öğrenciler, etlik piliç üretiminde esas olan büyüme, temelbesin ihtiyaçlarının belirlenmesi, beslemenin et ve karkas kalitesi üzerine etkileri ile organik etlik piliç üretiminde beslemenin temel ilkeleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır. |
Yok
Yok
Öğrenciler, etlik piliç üretiminde esas olan büyüme, temelbesin ihtiyaçlarının belirlenmesi, beslemenin et ve karkas kalitesi üzerine etkileri ile organik etlik piliç üretiminde beslemenin temel ilkeleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Genel bilgiler | ||
2 | Etlik piliçlerin üretimi | ||
3 | Etlik piliçlerin büyüme fizyolojileri | ||
4 | Büyümenin tanımı ve öneminin belirtilmesi | ||
5 | Büyüme sırasında organizmada meydana gelen değişiklikler | ||
6 | Büyümeyi etkileyen faktörler | ||
7 | Etlik piliçlerde yem tüketimi ve sindirim olayları mekanizması | ||
8 | ARASINAV | ||
9 | Tüketimi etkileyen faktörler | ||
10 | Su tüketimi ve tüketimini etkileyen faktörler | ||
11 | Etlik piliçlerin enerji gereksinimlerinin belirlenmesi ve karşılanmasındaki temel ilkeler | ||
12 | Etlik piliçlerin protein gereksinimlerinin belirlenmesi ve karşılanması | ||
13 | Etlik piliçlerin vitamin ve mineral ihtiyaçlarının karşılanması | ||
14 | Beslenmenin karkas ve et kalitesine etkileri | ||
15 | Ekolojik etlik piliç üretiminde beslenmenin temel prensipleri | ||
16 | DÖNEM SONU SINAVI |
1. Özen, N. 1989. Tavukçuluk. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Yayınları, Samsun. 2. Özkan, K. 1988. Kümes Hayvanlarının Beslenmesi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, İzmir. 3. Doğan, K. 1993. Kümes Hayvanlarının Beslenmesi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara. 4. Leeson, S., Summers, J.D., 1997. Commercial Poultry Nutrition. University Books, Canada. 5. Şenköylü, N. 1991. Modern Tavuk Üretimi. Çiftlik Yayınları, Onaran Matbaası, Tekirdağ. 6. T.L.J. Lawrence, V.R. Fowler, Growth of Farm Animals, 2nd Edition, CAB İnternational 2002
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 11 | 154 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Toplam İş Yükü (saat) | 236 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 |