Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102115522004 | Ekolojik Hayvan Besleme | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Organik hayvanların beslenmesine ilişkin bilimsel, güncel ve pratik bilgilerin öğretilmesi
Prof. Dr. Figen KIRKPINAR
1 | Organik hayvanların beslenmesinde kullanılan yemler ve yemleme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma. |
2 | Organik hayvanlarda karşılaşılan beslenme aksaklıkları konularında bilgi sahibi olma ve hayvan sağlığı ile refahı konularında bilinç oluşturabilme, |
3 | Organik hayvanların beslenmesi konusunda proje hazırlama, araştırma yapma, sonuçları değerlendirme ve sunma becerisi kazanma, |
4 | Organik hayvanların beslenmesi ile ilgili problemleri saptama, tanımlama ve çözme becerisi; bu amaçla uygun yöntemleri seçebilme ve uygulayabilme, |
5 | Organik hayvanların beslenmesi ile ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilme ve bunları hayvansal üretime aktarabilme yeteneğinin kazandırılması. |
Yok
Yok
Organik hayvanların sindirim sistemi ve fizyolojisi, besin madde gereksinimleri, yem kaynakları ve yem katkı maddeleri, yemleme yöntemleri, temel besleme prensipleri konularında teorik ve pratik bilgilerin aktarılması
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dünyada ve Türkiye’ de organik koyun, keçi, ve sığır yetiştiriciliği | ||
2 | Ruminantlarda sindirim sistemi ve fizyolojisi | ||
3 | Ruminantların besin maddesi ve enerji ihtiyaçları | ||
4 | Sığırlarda organik besleme | ||
5 | Koyun ve keçilerde organik besleme | ||
6 | Ruminantlar için organik rasyon örnekleri | ||
7 | Organik ruminant işletmesine ziyaret | ||
8 | ARASINAV | ||
9 | Dünyada ve Türkiye’ de organik kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliği | ||
10 | Kanatlı kümes hayvanlarının sindirim sistemi ve fizyolojisi | ||
11 | Kanatlı kümes hayvanların besin maddesi ve enerji ihtiyaçları | ||
12 | Etlik piliçlerde organik besleme | ||
13 | Yumurta tavuklarında organik besleme | ||
14 | Kanatlı kümes hayvanları için organik rasyon örnekleri | ||
15 | Organik kanatlı kümes hayvanı işletmesine ziyaret | ||
16 | FİNAL SINAVI |
Bio Suisse Standards for the production, processing and marketing of produce from organic farming Switzerland. (2007). 55 p. Codex Alimentarious, Guidelines For The Production, Processing, Labelling And Marketing Of Organically Produced Foods, GL 32 – 1999, Rev. 1 – (2001) 52 p. Council Regulation (EEC) No 2092/91, 24 June 1991. On Organic Production Of Agricultural Products and Indications Referring Thereto On Agricultural Products And Foodstuffs. 1991R2092.Amended by: Official Journal, 06.05. (2006). 95 p. CCOF, 2000. Certification handbook. www.ccof.org Hansen, G. J, H.F. Alroe and O. Schmid. Organic Rules Database: to support revision of the EU Regulation on Organic Agriculture (www.organic-revision.org). (2006) International Federation of Organic Agriculture Movements (IFAOM) Basic Standarts. (2005). Lampkin, N., (1997). Organic poultry production.Welsh Institute of Rural Studies. University of Wales. Aberystwyth. McDonald P, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, Animal Nutrition (Sixth Edition), Pearson Education Limited, Edinburgh Gate, Harlow, Essex CM20 2 JE 672 p. (2002). Yussefi, M., Radics L., Organic farming course book for post-secondary education. Szaktudas Kiado Haz, Budapest. 263 p. (2006). Willer, H. (2002). www.soel.de/inhalte/publikationen/s_74_04.pdf Şayan Y., ve M. Polat, Organik Hayvansal Üretimin Genel Prensipleri (Bölüm 20). Sürdürebilir Rekabet Avantajı Elde Etmede Organik Tarım Sektörü, Sektörel Stratejiler ve Uygulamalar, URAK Yayinlari Yayın No: 2006/1. 474-482. (2006).
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Rapor Hazırlama | 2 | 15 | 30 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Proje Sunma | 1 | 10 | 10 |
Bireysel Çalışma | 14 | 7 | 98 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 245 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | ||||||
ÖÇ 2 | 5 | ||||||
ÖÇ 3 | 5 | ||||||
ÖÇ 4 | 5 | ||||||
ÖÇ 5 | 5 |