Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9103105342014 | Algal Biyoteknoloji | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 10,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; Alglerin izolasyonu, kültürü, kullanım alanları ve üretim sistemleri ile ilgili bilgi sahibi olmalarıdır.
Prof. Dr. Meltem CONK DALAY
1 | Mikrolg grupları ile ilgili genel bilgileme |
2 | Mikroalglerin kültür ortamlarını ve kültüre etki eden faktörleri öğrenmek |
3 | Ticari olarak üretilen mikrolg türlerini tanımak ve üretim koşullarını öğrenmek |
4 | Yapılan çalışmalardan örnekleri görmek ve tartışmak |
5 | Mikroalglerin izolasyonu ve kültürünü öğrenmek |
Yok
Yok
Bu ders kapsamında öğrencilere; mikrolglerin izolasyonu ve kültürü ile ilgili bilgi verilmesi ve ticari önemi olan türlerin üretimlerinin anlatılması amaçlanmıştır.
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Mikrolglerin biyoekolojisi ve mikrolg grupları. | |||
2 | Mikrolglerin izolasyonu ve kültür yöntemleri. | |||
3 | Chlorella kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
4 | Spirulina kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
5 | Dunaliella kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
6 | Haematococcus kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
7 | Nannochloropsis kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Isochrysis kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
10 | Porphyridium kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
11 | Nostoc kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
12 | Anabaena kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
13 | Chlamydomonas kültürü, kullanım alanları ve yapılan çalışmalardan örnekler. | |||
14 | Öğrencilerin ödev sunumları | |||
15 | Öğrencilerin ödev sunumları | |||
16 | Final Sınavı |
DERS KİTABI: Amos Richmond Handbook of Microalgal Culture:Biotechnology and Applied Phycology. -M.A. Borowitzka, L.J. Borowitzka Microalgal Biotechnology.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Rehberli Problem Çözümü | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 2 | 45 | 90 |
Proje Sunma | 2 | 1 | 2 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 69 | 69 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 79 | 79 |
Toplam İş Yükü (saat) | 300 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |