Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9103105592017 | Doğal Ürünlerin İzolasyonu | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
1. Doğal ürünler hakkında bilgi kazandırılması 2. Doğal ürün izolasyon yöntemlerinin öğretilmesi 3. Öğrencinin izolasyon yöntemlerini bireysel olarak uygulayabilmesi 4. Öğrencinin doğal ürün izolasyon prosesinin tasarlayabilmesi
Yard. Doç. Dr. İsmail Hakkı AKGÜN
1 | Mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı doğal ürünler hakkında bilgi sahibi olma |
2 | Doğal ürünlerin sınıflarını bilme. |
3 | Doğal ürünlerin saflaştırılması ile ilgili teknikleri bilme ve uygulama. |
4 | Doğal ürünler için izolasyon prosesini tasarlayabilme |
Yok
Yok
1. Doğal ürünlerin tanımı, sahip oldukları özellikler, içerdikleri fonksiyonel gruplar. 2. Doğal ürünleri moleküler yapılarının belirlenmesinde kullanılan teknikler 3. Doğal ürün izolasyonu yöntemleri ve izolasyon proseslerinin tasarlanması 4. Mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı esktrelerin hazırlanması 5. Ekstrelerin içeriklerinin kromatografik yöntemler ile belirlenmesi ve yorumlanması 6. Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması 7. Saflaştırılan moleküllerin analize hazırlanması.
Hafta | Konular (Teorik) | Laboratuvar | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Doğal ürünlerin tanımı, sahip oldukları özellikler, içerdikleri fonksiyonel gruplar. | |||
2 | Doğal ürünleri moleküler yapılarının belirlenmesinde kullanılan teknikler | |||
3 | Doğal ürün izolasyonu yöntemleri ve izolasyon proseslerinin tasarlanması | |||
4 | Doğal ürün izolasyonu yöntemleri ve izolasyon proseslerinin tasarlanması | |||
5 | Mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı esktrelerin hazırlanması | |||
6 | Ekstrelerin içeriklerinin kromatografik yöntemler ile belirlenmesi ve yorumlanması | |||
7 | Ara sınav | Ara sınav uygulaması | ||
8 | Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması | |||
9 | Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması | |||
10 | Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması | |||
11 | Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması | |||
12 | Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması | |||
13 | Saflaştırılan moleküllerin analize hazırlanması | |||
14 | Saflaştırılan moleküllerin analize hazırlanması | |||
15 | Genel değerlendirme | |||
16 | Final sınavı | Final sınavı uygulaması |
1. Natural Product Isolation, Humana Press, Sarker, S.D., 2006. 2. Natural Product Isolation, Humana Press, Cannel, R.J.P., 1998. 3. Natural Products Drug Discovery and Therapeutic Medicine, Humana Press, Cannel, R.J.P., 1998. 4. Elsevier, Wiley v.b. veri tabanları 5. Wikipedia veri tabanı
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 77 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Okuma | 15 | 5 | 75 |
Toplam İş Yükü (saat) | 240 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |