GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9103105592017 Doğal Ürünlerin İzolasyonu Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


1. Doğal ürünler hakkında bilgi kazandırılması 2. Doğal ürün izolasyon yöntemlerinin öğretilmesi 3. Öğrencinin izolasyon yöntemlerini bireysel olarak uygulayabilmesi 4. Öğrencinin doğal ürün izolasyon prosesinin tasarlayabilmesi


Yard. Doç. Dr. İsmail Hakkı AKGÜN


1 Mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı doğal ürünler hakkında bilgi sahibi olma
2 Doğal ürünlerin sınıflarını bilme.
3 Doğal ürünlerin saflaştırılması ile ilgili teknikleri bilme ve uygulama.
4 Doğal ürünler için izolasyon prosesini tasarlayabilme


Yok


Yok


1. Doğal ürünlerin tanımı, sahip oldukları özellikler, içerdikleri fonksiyonel gruplar. 2. Doğal ürünleri moleküler yapılarının belirlenmesinde kullanılan teknikler 3. Doğal ürün izolasyonu yöntemleri ve izolasyon proseslerinin tasarlanması 4. Mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı esktrelerin hazırlanması 5. Ekstrelerin içeriklerinin kromatografik yöntemler ile belirlenmesi ve yorumlanması 6. Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması 7. Saflaştırılan moleküllerin analize hazırlanması.


Hafta Konular (Teorik) Laboratuvar Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Doğal ürünlerin tanımı, sahip oldukları özellikler, içerdikleri fonksiyonel gruplar.
2 Doğal ürünleri moleküler yapılarının belirlenmesinde kullanılan teknikler
3 Doğal ürün izolasyonu yöntemleri ve izolasyon proseslerinin tasarlanması
4 Doğal ürün izolasyonu yöntemleri ve izolasyon proseslerinin tasarlanması
5 Mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı esktrelerin hazırlanması
6 Ekstrelerin içeriklerinin kromatografik yöntemler ile belirlenmesi ve yorumlanması
7 Ara sınav Ara sınav uygulaması
8 Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması
9 Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması
10 Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması
11 Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması
12 Saflaştırma tekniklerinin incelenmesi ve ekstrelerin fraksiyonlanması
13 Saflaştırılan moleküllerin analize hazırlanması
14 Saflaştırılan moleküllerin analize hazırlanması
15 Genel değerlendirme
16 Final sınavı Final sınavı uygulaması

1. Natural Product Isolation, Humana Press, Sarker, S.D., 2006. 2. Natural Product Isolation, Humana Press, Cannel, R.J.P., 1998. 3. Natural Products Drug Discovery and Therapeutic Medicine, Humana Press, Cannel, R.J.P., 1998. 4. Elsevier, Wiley v.b. veri tabanları 5. Wikipedia veri tabanı


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 5 77
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 14 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 14 14
Okuma 15 5 75
Toplam İş Yükü (saat) 240

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 5 5 4 4 5 3 3
ÖÇ 2 5 5 4 4 5 3 3
ÖÇ 3 5 5 4 4 5 3 3
ÖÇ 4 5 5 4 4 5 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek