Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104015151998 | Su Ürünleri İşletmesinde Gelişmiş Teknolojiler | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
İşlenmiş su ürünlerinde gelişmiş teknolojiler anlatılacaktır. Yan ürün değerlendirme teknolojileri ve minimal işlenmiş teknolojiler ve surimi teknolojisi hakkında günlük gelişmeler takip edilecektir.
Prof. Dr. Şükran ÇAKLI
1 | Gelişmiş su ürünleri kalite ve güvenlik değerlendirilmesi için yeni yöntemler hakkında genel bilgi vermektir. |
2 | Farklı su ürünleri işleme teknolojilerini öğrenmektir. |
3 | Gelişmiş Su ürünleri işleme teknolojilerinin uygulama alanları hakkında değerli bilgiler elde etmek. |
4 | Yeni su ürünleri işleme teknolojileri değerlendirilir ve uygulanır. Bazı sorunlar işleme tesislerinde meydana gelmesi halinde, sorunlar bu ders ile kolayca çözülür. |
Yok
Yok
Surimi yapımı; Yağlı ve koyu etli balık türlerinden surimi üretimi ; Koyu kaslı balık karakteristiğinin surimi üretimindeki önemi; Surimi ürünleri ; Surimi jelinin özelliklerini etkileyen faktörler; Minimal işleme teknolojileri ; Isıl işlenli ve işlemsiz uygulamalar; Yan ürün teknolojisi ne demektir; Yan ürünlere genel bakış ; Yan ürünlerin kullanım alanları
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Surimi | |||
2 | Surimi imalatında kullanılan türler | |||
3 | Surimi yapımı | |||
4 | Yağlı ve koyu etli balık türlerinden surimi üretimi | |||
5 | Surimi ürünleri | |||
6 | HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri) kavramının surimi imalatına uygulanması | |||
7 | Minimal işleme teknolojileri | |||
8 | Isıl işlemsiz uygulamalar | |||
9 | Isıl işlemli uygulamalar | |||
10 | Paketleme yöntemleri | |||
11 | Yan ürün teknolojisi ne demektir? | |||
12 | Yan ürünlerin kullanım alanları | |||
13 | Yan ürünlerin kullanım alanları | |||
14 | Atıkların değerlendirilmesi ve kullanımı | |||
15 | Kabuklu su ürünleri işleme atıklarının endüstriyel alanda değerlendirilmesi | |||
16 | Köpek balığı yüzgeçlerinin işlenmesi |
Çaklı, Ş., 2008. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi II. Ege Üniversitesi Yayınları Su Ürünleri Fakültesi Yayın No: 77 LANIER, T.C.,LEE,M.C., (1992). Surimi Technology. Markel Dekker, Inc.New York.Basel.Hong Kong PARK, J.W., (2000a). Surimi Seafoods Products, Market and Manufacturing. In: J.W Park (ed): Surimi and Surimi Seafood, Markel Dekker, INC, pp: 201–235 PARK, J.W., (2000b). Ingredients Technology and Formulation Development. In: J.W Park (ed): Surimi and Surimi Seafood, Markel Dekker, INC, pp: 343–380
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 10 | 2 | 20 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 199 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 | |||||||
ÖÇ 4 |