Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104015162001 | Su Ürünlerinde Kalite Kontrol Analiz Yöntemleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Deniz ürünlerine uygulanan tüm kalite kontrol analiz metotları anlatılacaktır.
Prof. Dr. Şükran ÇAKLI
1 | Balıklara uygulanacak kalite analizlerinin öğretilmesi |
2 | Kabuklu sınıfı için önemli kalite parametreleri |
3 | İşlenmiş su ürünlerinde analiz metotları |
Yok
Yok
Balık etlerinde ölümden sonra meydana gelen kalite değişimleri, etkileyen faktörler ve tüm kalite kontrol analizleri anlatılacaktır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Ölümden sonraki değişiklikler | |||
2 | Rigor mortis (ölüm sertliği)’nin aşamaları | |||
3 | Rigor indeksi | |||
4 | Rigor mortis olayının tazelik üzerine etkisi | |||
5 | Balık işlenmesinde kalite zincir | |||
6 | Araştırma ve Endüstride Balık Tazeliğini Belirleme Yöntemleri | |||
7 | Kalite ve tazeliğin belirlenmesi | |||
8 | Duyusal analizler | |||
9 | Kalite İndeks Metodu (QIM) | |||
10 | Fiziksel analizler | |||
11 | Kimyasal analizler | |||
12 | Balık Kalitesi Ölçümlerinde Multisensör | |||
13 | Mikrobiyal kökenli bozulmalar ve önleme yöntemleri | |||
14 | Patojen flora | |||
15 | Koruma yöntemleri | |||
16 | İşlenmiş ürünlerde kalite kontrol |
GORGA, C. RONSİVALLİ, L.J., (1988). Quality Assurance of Seafoods. Van Nostrand Reinhold Company, New York. HAARD,N., (2002). The role of enzymes in deterining seafood color, flavor an texture. In: Bremmer,A.H (ed.) Safety and Qality Issues in Fish Processing. Woodhead Publishing Limited and CRC Pres LLC, pp:220-253 MARTINSDǾTTIR, E., (2002). Quality management of stored fish. In: Bremmer,A.H (ed.) Safety and Qality Issues in Fish Processing. Woodhead Publishing Limited and CRC Pres LLC NESVADBA, P., (2003). Introduction to and outcome of the Project ‘Multisensor techniques for monitoring the qualit of fish’ (MUSTEC, FAIR CT 98 40.76) In: J, Luten ., J.Oehlänschläger., G. Olafsdottir. Quality of Fish Catch to Consumer. Wageningen Academic Publishers,pp: 175-187
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 2 | 2 | 4 |
Derse Katılım | 2 | 16 | 32 |
Uygulama/Pratik | 2 | 16 | 32 |
Deney | 3 | 16 | 48 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 2 | 4 |
Toplam İş Yükü (saat) | 233 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 |