GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9104015442011 Su Ürünlerinde Katkı Maddeleri II Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans



Su ürünlerinde mikrobiyal bozulma ve su ürünlerinde kullanılan koruyucular, renklendiricler hakkında ayrıntılı bilgi vermek


Doç. Dr. Aslı Cadun


1 Su ürünlerinde kullanılan doğal antimikrobiyaller ve kullanım alanları
2 Su ürünlerinde kullanılan sentetik antimikrobiyaller ve kullanım alanları
3 Su ürünlerinde kullanılan koruyucuların sınıflandırması
4
5
6
7
8


Yok


Yok


Su ürünlerinde mikrobiyal bozulma ve su ürünlerinde kullanılan koruyucular, renklendiricler bunların avantaj ve dezavantajları ve yasal düzenlenmeleri


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Mikrobiyal bozulma, mekanizması
2 Doğal antimikrobiyal maddeler , özellikleri ve su ürünlerinde kullanım alanları
3 Doğal antimikrobiyal maddeler , özellikleri ve su ürünlerinde kullanım alanları
4 Sentetik antimikrobiyal maddeler , özellikleri ve su ürünlerinde kullanım alanları
5 Sentetik antimikrobiyal maddeler , özellikleri ve su ürünlerinde kullanım alanları
6 Doğal ve sentetik antimikrobiyal maddelerin farkları
7 Koruyucularla ile ilgili yasal düzenlemeler
8 Su ürünlerinde kullanılan renklendiricler
9 Koruyucuların sınıflandırılması
10
11
12
13
14
15
16


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Laboratuvar 14 2 28
Deney 8 4 32
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
Performans 14 10 140
Toplam İş Yükü (saat) 225

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 4 3 3 3 2 2 4
ÖÇ 2 2 3 3 3 3 3 2
ÖÇ 3 2 2 3 3 3 2 1
ÖÇ 4 3 3 3 3 3 3 3
ÖÇ 5 3 4 3 3 3 3 2
ÖÇ 6
ÖÇ 7
ÖÇ 8
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek