GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9104015502012 Su Ürünlerinde Emülsiyon Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Emülsiye tip su ürünlerinin üretim ve muhafaza koşullarının öğrenilmesi.


Doç.Dr. M. Tolga Dinçer


1 Balık etinin faydaları, besin içeriği ve kimyasal yapısı
2 Sektörel bazda piyasada bulunmayan ve yeni ürünler olarak bilinen emülsiye balık ürünleri, hazırlaması, paketlemesi ve pazarlaması konusunda deneyim
3 Balık eti kullanarak yapılabilecek bir çok farklı ürün ile ilgili deneyim kazanımı öğrenim çıktılarıdır.
4 Bu kazanılan deneyim özel sektörün piyasaya yeni ürün kazandırma düşüncesinde pozitif bir avantaj olacaktır


Yok


Yok


Gıda kimyası ve balık etinin karasal hayvanlardan yapısal farklarının belirtilmesi .Emülsiyon teknolojisinin Ne anlama geldiği. Teknolojiye hangi baharatların ve katkı maddeleri nin uygun olduğunun öğrenilmesi. Üretim metodları, paketleme teknikleri ve ambalaj teknolojisi hakkında bilgiler. Muhafaza koşulları ve saklama şartları, pazarlama standartları ve teknikleri hakkında bilgiler


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Su Ürünleri Besin İçeriği
2 Protein, Lipid su içeriğindeki değişimler
3 Balık Etinin Karasal Hayvanlardan Yapısal Farkları
4 Emülsiyon teknolojisi
5 Baharatlar ve Katkı maddeleri
6 ARA SINAV
7 Ambalaj materyali ve kılıflar
8 Üretimde kullanılan ekipmanlar
9 Balık Sosis Üretim Metodu
10 Balık Salam Üretim Metodu
11 Doku ve Renk özellikleri
12 Muhafaza şartları
13 Raf ömrü ve kalitesi
14 Paketleme Teknikleri ve ambalaj
15 Pazarlama standartları ve teknikleri
16 Final

Alasalvar, C., Taylor T. (2002). Seafoods-Quality, Technology and Nutraceutical Applications, Springer-Verlag Berlin, p:224. Öztan A. (2005). Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri odası Yayınları No:1. ss:495 Luten J. (2009). Marine functional food. Wageningen Acadmic Publishers, Netherland. P.174.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ev Ödevi 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 4 4
Final Sınavı 1 4 4
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Tartışma 14 1 14
Soru-Yanıt 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Okuma 14 10 140
Toplam İş Yükü (saat) 242

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 0 4 3 4 4 4 3 4
ÖÇ 1 3 4 4 4 4 3 3
ÖÇ 2 4 5 4 3 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 3 5 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek