Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104015572012 | Su Ürünlerinde Hazır Gıda uygulamaları | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Su ürünlerinden tüketime hazır gıda üretim tekniklerinin öğretilmesi
Prof. Dr. M. Tolga DİNÇER
1 | Farklı ürün geliştirilmesinin öğrenilmesi |
2 | Tüketime hazır su ürünlerinin yapım tekniklerinin öğrenilmesi |
3 | Endüstri için yeni ürün hazırlamak |
4 | Su Ürünlerinden elde edilen hazır gıdaların tanınması |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Tüketime hazır su ürünlerinin üretim teknikleri ana hatlarını oluşturmaktadır. Ders kapsamında balık köftesi, balık kroket, balık nugget, balık sosis, balık salam, marinatlar, balık burger, balık çorbası gibi tüketime hazır su ürünlerinin üretim işlem basamakları anlatılacaktır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Hazır gıda ne demektir ? | Lab | ||
2 | Su ürünlerinden üretilen hazır gıdalar nelerdir ? | Lab | ||
3 | Balık köftesi yapımı | Lab | ||
4 | Balık kroket yapımı | Lab | ||
5 | Balık nugget yapımı | Lab | ||
6 | Ara sınav | Lab | ||
7 | Balık burger yapımı | Lab | ||
8 | Balık çorbası yapımı | Lab | ||
9 | Balık marinatları | Lab | ||
10 | Balık sosis yapımı | Lab | ||
11 | Balık salam yapımı | Lab | ||
12 | Tütsüleme teknolojisi sıcak tütsü işlem basamakları | Lab | ||
13 | Tütsüleme teknolojisi soğuk tütsü işlem basamakları | Lab | ||
14 | Sushi yapımı | Lab | ||
15 | Hazır gıdaların önemi ve tüketimi | Lab | ||
16 | Final sınavı | Lab |
Caklı Ş. (2007). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 1. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları,Su Ürünleri Fakültesi yayın No:76, s:696 Caklı Ş. (2008). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 2. E.Ü. Basım evi. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları,Su Ürünleri Fakültesi yayın No:77, S.513 Gokoğlu N. (2002). Su ürünleri İşleme Teknolojisi. Su vakfı Yayınları S.157.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Alan Çalışması | 10 | 2 | 20 |
Rapor Sunma | 4 | 8 | 32 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Okuma | 14 | 2 | 28 |
Ev Ödevi | 10 | 3 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 214 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 0 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 1 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 |