GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9104015572012 Su Ürünlerinde Hazır Gıda uygulamaları Seçmeli Ders Grubu 1 1 7,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Su ürünlerinden tüketime hazır gıda üretim tekniklerinin öğretilmesi


Prof. Dr. M. Tolga DİNÇER


1 Farklı ürün geliştirilmesinin öğrenilmesi
2 Tüketime hazır su ürünlerinin yapım tekniklerinin öğrenilmesi
3 Endüstri için yeni ürün hazırlamak
4 Su Ürünlerinden elde edilen hazır gıdaların tanınması

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Tüketime hazır su ürünlerinin üretim teknikleri ana hatlarını oluşturmaktadır. Ders kapsamında balık köftesi, balık kroket, balık nugget, balık sosis, balık salam, marinatlar, balık burger, balık çorbası gibi tüketime hazır su ürünlerinin üretim işlem basamakları anlatılacaktır.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Hazır gıda ne demektir ? Lab
2 Su ürünlerinden üretilen hazır gıdalar nelerdir ? Lab
3 Balık köftesi yapımı Lab
4 Balık kroket yapımı Lab
5 Balık nugget yapımı Lab
6 Ara sınav Lab
7 Balık burger yapımı Lab
8 Balık çorbası yapımı Lab
9 Balık marinatları Lab
10 Balık sosis yapımı Lab
11 Balık salam yapımı Lab
12 Tütsüleme teknolojisi sıcak tütsü işlem basamakları Lab
13 Tütsüleme teknolojisi soğuk tütsü işlem basamakları Lab
14 Sushi yapımı Lab
15 Hazır gıdaların önemi ve tüketimi Lab
16 Final sınavı Lab

Caklı Ş. (2007). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 1. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları,Su Ürünleri Fakültesi yayın No:76, s:696 Caklı Ş. (2008). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 2. E.Ü. Basım evi. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları,Su Ürünleri Fakültesi yayın No:77, S.513 Gokoğlu N. (2002). Su ürünleri İşleme Teknolojisi. Su vakfı Yayınları S.157.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 2 28
Alan Çalışması 10 2 20
Rapor Sunma 4 8 32
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 8 8
Okuma 14 2 28
Ev Ödevi 10 3 30
Toplam İş Yükü (saat) 214

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 0 3 3 3 4 3 3 3
ÖÇ 1 3 4 3 3 2 3 3
ÖÇ 2 3 3 4 2 3 3 3
ÖÇ 3 4 3 2 2 3 2 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek