Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104035151998 | Balık Yemi ve Hammaddeleri Yapım Tekniği | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Balık yemi yapım tekniklerinin anlatılması. Yapım tekniklerindeki son gelişmeleri belirlemek. Hammaddeler hakkında detaylı bilgi vermek. Yem formulasyonunu öğrenmek.
Prof.Dr.Ali Yıldırım Korkut Prof.Dr.Aysun KOP
1 | Yem Hammaddelerinin kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olma |
2 | Yem hammdelerinin üretim aşamaları hakkında güncel ve son teknolojiye dayalı bilgi edinme |
3 | Balık yeminde kullanılan ham maddeleri tanıyabilme |
4 | Balık yemi yapımı konusunda en son gelişmeleredayalı olarak bilgi edinme |
5 | Yem formulasyonu yapabilme. Balık yemi ve hammaddeleri yapımı konusunda kıyaslama yapabilme. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Yem yapım teknikleri, hammadde yapım teknikleri, formulasyon. Dönem projesi hazırlama.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Tanışma ve genel giriş | Besleme analiz laboratuvarının tanıtılması | ||
2 | Su Ürünleri yetiştiriciliği ve yemlerin önemi, istatistiksel yaklaşım. Yetiştiricilikte kullanılan yemlerin özelliklerinin tanıtımı | Yem yapım biriminin tanıtılması | ||
3 | Su ürünleri yemlerinin yapımında kullanılan hammaddeler ve sınıflandırılmaları | Hammaddelerin tanıtımı, koleksiyonun tanımı | ||
4 | Hayvansal hammaddelerin işleme ve yapım teknikleri, akış şemaları ve üretim bilgileri | Balık unu ve yağı spektlerinin yorumlanması | ||
5 | Diğer hayvansal ürünlerin özellikleri ve üretim şemalarının tanıtımı | Besin madde analizleri uygulamaları | ||
6 | Bitkisel kökenli hammaddeler ve özelliklerinin anlatımı | Bitkisel hammaddelerin speklerinin okunması ve değerlendirilmesi | ||
7 | Önemli olan bitkisel hammaddelerin üretim yöntemleri, özellikleri ve kullanım şekilleri | Hammaddelerin karşılaştırılması, makro örüntüleme yöntemleri ile eşleştirme çalışmaları | ||
8 | Ara sınav | Ara sınav | ||
9 | Vitamin ve minerallerin hazırlanması, işlenmesi tanımları | Premix hazırlama ve oranlama | ||
10 | Katkı maddeleri ve özelliklerinin tanımlanması | Katkı maddelerinin özelliklerinin incelenmesi | ||
11 | Yemlerin tanımı, karma yemlerin özellikleri, yapım tekniklerinin tanıtımı | Yem çeşitrlerinin incelenmesi | ||
12 | Yem ve hammaddelerin stoklanma ve değerlendirme özelliklerinin belirlenmesi | Yem fabrikası gezisi | ||
13 | Hammaddelerin etki metabolizmaları ve bunları önleme tanımları | Hammadde depoları ve işleme alanlarının ziyareti | ||
14 | Rasyon ve değerlendirme | Rasyon örneklemeleri | ||
15 | Genel değerlendirme ve grup çalışmaları | Bilgisayar çalışmaları | ||
16 | Final | Final |
Balık besleme ve yem teknolojisi II
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Rapor Hazırlama | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 90 |
Rapor Hazırlama | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Rapor Hazırlama | 2 | 15 | 30 |
Rapor Sunma | 2 | 2 | 4 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 45 | 45 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Toplam İş Yükü (saat) | 215 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |