GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9104035151998 Balık Yemi ve Hammaddeleri Yapım Tekniği Seçmeli Ders Grubu 1 1 7,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Balık yemi yapım tekniklerinin anlatılması. Yapım tekniklerindeki son gelişmeleri belirlemek. Hammaddeler hakkında detaylı bilgi vermek. Yem formulasyonunu öğrenmek.


Prof.Dr.Ali Yıldırım Korkut Prof.Dr.Aysun KOP


1 Yem Hammaddelerinin kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olma
2 Yem hammdelerinin üretim aşamaları hakkında güncel ve son teknolojiye dayalı bilgi edinme
3 Balık yeminde kullanılan ham maddeleri tanıyabilme
4 Balık yemi yapımı konusunda en son gelişmeleredayalı olarak bilgi edinme
5 Yem formulasyonu yapabilme. Balık yemi ve hammaddeleri yapımı konusunda kıyaslama yapabilme.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Yem yapım teknikleri, hammadde yapım teknikleri, formulasyon. Dönem projesi hazırlama.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Tanışma ve genel giriş Besleme analiz laboratuvarının tanıtılması
2 Su Ürünleri yetiştiriciliği ve yemlerin önemi, istatistiksel yaklaşım. Yetiştiricilikte kullanılan yemlerin özelliklerinin tanıtımı Yem yapım biriminin tanıtılması
3 Su ürünleri yemlerinin yapımında kullanılan hammaddeler ve sınıflandırılmaları Hammaddelerin tanıtımı, koleksiyonun tanımı
4 Hayvansal hammaddelerin işleme ve yapım teknikleri, akış şemaları ve üretim bilgileri Balık unu ve yağı spektlerinin yorumlanması
5 Diğer hayvansal ürünlerin özellikleri ve üretim şemalarının tanıtımı Besin madde analizleri uygulamaları
6 Bitkisel kökenli hammaddeler ve özelliklerinin anlatımı Bitkisel hammaddelerin speklerinin okunması ve değerlendirilmesi
7 Önemli olan bitkisel hammaddelerin üretim yöntemleri, özellikleri ve kullanım şekilleri Hammaddelerin karşılaştırılması, makro örüntüleme yöntemleri ile eşleştirme çalışmaları
8 Ara sınav Ara sınav
9 Vitamin ve minerallerin hazırlanması, işlenmesi tanımları Premix hazırlama ve oranlama
10 Katkı maddeleri ve özelliklerinin tanımlanması Katkı maddelerinin özelliklerinin incelenmesi
11 Yemlerin tanımı, karma yemlerin özellikleri, yapım tekniklerinin tanıtımı Yem çeşitrlerinin incelenmesi
12 Yem ve hammaddelerin stoklanma ve değerlendirme özelliklerinin belirlenmesi Yem fabrikası gezisi
13 Hammaddelerin etki metabolizmaları ve bunları önleme tanımları Hammadde depoları ve işleme alanlarının ziyareti
14 Rasyon ve değerlendirme Rasyon örneklemeleri
15 Genel değerlendirme ve grup çalışmaları Bilgisayar çalışmaları
16 Final Final

Balık besleme ve yem teknolojisi II



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Rapor Hazırlama 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 90
Rapor Hazırlama 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Rapor Hazırlama 2 15 30
Rapor Sunma 2 2 4
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 45 45
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 50 50
Toplam İş Yükü (saat) 215

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 4 3 3 4 4 4 3
ÖÇ 2 4 3 3 4 4 4 3
ÖÇ 3 4 2 3 4 4 4 3
ÖÇ 4 4 3 3 4 4 4 3
ÖÇ 5 4 3 3 4 4 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek