Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104035031998 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği Uygulamaları I | Ders | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilerin deniz ve tatlı su balıkları üretimi yapan işletmelerde, yetiştiricilik özelliklerini tanımasını, içsularda ve deniz suyunda yetiştirilen balıklarla ile ilgili son teknolojik gelişmeleri kavramasını, yetiştirme şartlarını oluşturmasını, balıkların üreme tekniklerini gerçekleştirebilmesini ve bunlar için gerekli alt yapının incelenmesini sağlamaktır.
Prof.Dr. Şahin Saka, Prof.Dr. Kürşat Fırat
1 | Kabuklu ve eklem bacaklı üretimini kavrayabilme |
2 | İç sularda ve denizlerde ağ kafeslerde üretim yapan işletmelerin teknik özelliklerini kavrayabilme. |
3 | Mikroalg tesislerinin planlanmasını yapabilme |
4 | Ilık su balıkları üretimi yapan işletmelerin su ve arazi isteklerini tasarlayabilme. |
5 | Deniz balıkları üretimi yapan işletmelerde çipura ve levrek yetiştiriciliği ile yeni türlerin üretimini kıyaslayabilme |
6 | Toprak havuzda deniz balıkları ve iç su balıkları üretimi yapan işletmelerin teknik özelliklerini listeleyebilme. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Deniz ve tatlı balıkları üretim tesislerinde tüm üretim proseslerinin gözlenmesi ve yetiştirme tekniklerinin ve alt yapı elemanlarının kullanımını uygulamalı olarak içermektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | - | Su ve taşıma kapasitesi işletme özelliklerini gözlem. | ||
2 | - | Yavru balık üretimi yapan işletmelerde teknik özellikleri gözlem. | ||
3 | - | Yemeklik alabalık üreten işletmelerde teknik alt yapı,İşletmede çalışma | ||
4 | - | Mikro alg üreten işletmelerin teknik özellikleri,İşletmede çalışma | ||
5 | - | Kabuklu ve eklem bacaklı üretimi çalışmalarına katılım. | ||
6 | - | Çipura,levrek ve yeni türler konusunda gözlem. | ||
7 | - | Deniz balıkları işletmelerinde üretim çalışmalarına katılım. | ||
8 | Ara Sınav | Rapor hazırlama | ||
9 | - | Deniz balıklarında yeni türler,İşletmede çalışma | ||
10 | - | Çipura ve levrek üretimi yapan işletmeler ,Deniz balıkları kuluçkahane ziyareti | ||
11 | - | Yeni üretim teknolojilerini gözlem | ||
12 | - | Deniz balıklarında kafes işletmeleri, İşletmede çalışma, | ||
13 | - | İç sularda ve denizlerde ağ kafeslerde üretim yapan işletmeler,İçsu ve denizde ağ kafeslerde üretim yapan işletme ziyareti | ||
14 | - | Toprak havuzda tatlı su balığı ve deniz balığı üretimi yapan işletmeler,Toprak havuzda tatlı su balığı ve deniz balığı üreten işletme ziyareti | ||
15 | Rapor sunumu | Rapor sunumu | ||
16 | Final Sınavı | - |
Textbook of fish culture, Breeding and cultivation of fish, M. Huet,1970. Intensive fish farming, C.J. Shepherd ve N. Bromage,1990. Principles of warmwater aquaculture,R.R.Stickney,1979. The freshwater aquaculture book,W. Mclarney,1987.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
Gözlem | 4 | 1 | 4 |
Alan Gezisi | 4 | 5 | 20 |
Alan Çalışması | 1 | 6 | 6 |
Rapor Hazırlama | 2 | 5 | 10 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Toplam İş Yükü (saat) | 236 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | ||||
ÖÇ 2 | 4 | 2 | 4 | 3 | |||
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 5 | ||||
ÖÇ 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | |||
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | |||
ÖÇ 6 | 4 | 4 | 3 |