GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9104035041998 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Uygulamaları II Ders 1 2 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencilerin deniz ve tatlı su balıkları ile kabuklu ve eklem bacaklı yetiştiriciliği hakkında bilgilendirilmesi, üretimi yapan işletmelerde, yetiştiricilik özelliklerini tanıması, ve gerekli alt yapının incelenmesini sağlamaktır. Bununla birlikte yetiştiricilikte kullanılan yemlerin özellikleri ve besleme teknikleri hakkında bilgi edinmeleri, hammaddelerin ve yemlerin yapısal özellikleri, rasyon hazırlama ve beslenme stratejilerin oluşturulması ile sonuçta ekonomik ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği hakkında tecrübelerinin arttırılması.


Prof.Dr. Aynur LÖK, Prof.Dr. Ali Yıldırım KORKUT, Prof. Dr. Aysun KOP


1 Deniz balıkları üretimi yapan işletmelerde çipura ve levrek yetiştiriciliği ile yeni türlerin üretimini kıyaslayabilme.
2 Ilık su balıkları üretimi yapan işletmelerin su ve arazi isteklerini tasarlayabilme.
3 Mikroalg tesislerinin planlanmasını yapabilme
4 İç sularda ve denizlerde ağ kafeslerde üretim yapan işletmelerin teknik özelliklerini kavrayabilme
5 Kabuklu ve eklem bacaklı üretimini kavrayabilme
6 Toprak havuzda deniz balıkları ve iç su balıkları üretimi yapan işletmelerin teknik özelliklerini listeleyebilme
7 Su ürünleri yetiştiriciğinin genel tanımı
8 yetiştiricilik tesislerinin tanımı, bunlar hakkında bilgi edinme
9 balık yemi ve hammaddeler hakkında bilgilendirme
10 kabuklu üretimi hakkında bilgilendirme
11 eklembacaklı ürünlerin üretimi ve bilgi sahibi olma
12 alternatin kabuklu ve eklembacaklı üretimi
13 yem ve balık besleme performanslarının izlenme yöntemleri ve değerlendirilmesinin aktarımı

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Kabuklu ve eklembacaklı su ürünleri üretiminin önemi, uygulanabilirliği, teknolojik gelişimler Balık yemleri özellikleri, hammaddeden yem üretimine aşamalar, kalite kontrol ve izleme sistemlerinin değerlendirilmesi ve uygulamaları


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Tanışma ve giriş Literatür incelemesi
2 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme İşletme görüntülerinin incelenmesi
3 Yetiştiricilik sistemleri ve bilgilendirme İşletme görüntülerinin incelenmesi
4 Yem ve hammaddeleri hakkında bilgilendirme laboratuvarda çalışma
5 Analiz yöntemleri ve prensiplerinin anlatımı laboratuvarda çalışma
6 Kabuklu ve eklem bacaklı üretimi yapan kuluçkahaneler İşletmede veya laboratuvarda çalışma
7 Midye üretim işletmesi ve teknik özellikleri İşletmede veya laboratuvarda çalışma
8 Arasınav İşletm
9 Alternatif kabuklu ve eklembacaklı yetiştiriciliği ve örneklerinin anlatımı İşletmede çalışma
10 Yeni üretim teknolojileri Deniz balıkları kuluçkahane ziyareti
11 Balık besleme stratejileri ve hesaplama yöntemlerinin belirlenmesi Literatür incelemesi
12 Yem fabrikası tesis planlama ve uygulamaları yem fabrikası ziyareti
13 Yem fabrikalarının işletme politikaları yem fabrikası ziyareti
14 Hammadde ve katkı maddeleri üretimleri tedarikçi işletme ziyareti
15 Genel değerlendirme öğrenci sunumları
16 Final sınavı

Ders kitabı: -Korkut,A.Y., Hoşsu,B., Fırat,A.,2004. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi II ( Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) IV.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:54, Ders Kitabı No: 23. İzmir -Hoşsu,B., Korkut,A.Y.,Fırat,A.,2008. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi I ( Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) VI.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:50, Ders Kitabı No: 19. İzmir -New,B.,1987. Feed and Feeding of Fish and Shrimps. Aquaculture Development and Coordination Programme, ADCP/ REP/ 87/26, FAO,Rome -Cowey,C.B., Mackie,A.M.,Bell,J.G.,1985. Nutrition and Feeding in -Textbook of fish culture, Breeding and cultivation of fish, M. Huet,1970. - Intensive fish farming, C.J. Shepherd ve N. Bromage,1990.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Rapor Hazırlama 1 10
Ev Ödevi 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 90
Rapor Hazırlama 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Alan Çalışması 5 5 25
Rapor Hazırlama 1 15 15
Rapor Sunma 1 3 3
Bireysel Çalışma 14 10 140
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 25 25
Toplam İş Yükü (saat) 237

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 6 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 7 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 8 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 9 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 10 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 11 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 12 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 13 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek