Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104035041998 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği Uygulamaları II | Ders | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilerin deniz ve tatlı su balıkları ile kabuklu ve eklem bacaklı yetiştiriciliği hakkında bilgilendirilmesi, üretimi yapan işletmelerde, yetiştiricilik özelliklerini tanıması, ve gerekli alt yapının incelenmesini sağlamaktır. Bununla birlikte yetiştiricilikte kullanılan yemlerin özellikleri ve besleme teknikleri hakkında bilgi edinmeleri, hammaddelerin ve yemlerin yapısal özellikleri, rasyon hazırlama ve beslenme stratejilerin oluşturulması ile sonuçta ekonomik ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği hakkında tecrübelerinin arttırılması.
Prof.Dr. Aynur LÖK, Prof.Dr. Ali Yıldırım KORKUT, Prof. Dr. Aysun KOP
1 | Deniz balıkları üretimi yapan işletmelerde çipura ve levrek yetiştiriciliği ile yeni türlerin üretimini kıyaslayabilme. |
2 | Ilık su balıkları üretimi yapan işletmelerin su ve arazi isteklerini tasarlayabilme. |
3 | Mikroalg tesislerinin planlanmasını yapabilme |
4 | İç sularda ve denizlerde ağ kafeslerde üretim yapan işletmelerin teknik özelliklerini kavrayabilme |
5 | Kabuklu ve eklem bacaklı üretimini kavrayabilme |
6 | Toprak havuzda deniz balıkları ve iç su balıkları üretimi yapan işletmelerin teknik özelliklerini listeleyebilme |
7 | Su ürünleri yetiştiriciğinin genel tanımı |
8 | yetiştiricilik tesislerinin tanımı, bunlar hakkında bilgi edinme |
9 | balık yemi ve hammaddeler hakkında bilgilendirme |
10 | kabuklu üretimi hakkında bilgilendirme |
11 | eklembacaklı ürünlerin üretimi ve bilgi sahibi olma |
12 | alternatin kabuklu ve eklembacaklı üretimi |
13 | yem ve balık besleme performanslarının izlenme yöntemleri ve değerlendirilmesinin aktarımı |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Kabuklu ve eklembacaklı su ürünleri üretiminin önemi, uygulanabilirliği, teknolojik gelişimler Balık yemleri özellikleri, hammaddeden yem üretimine aşamalar, kalite kontrol ve izleme sistemlerinin değerlendirilmesi ve uygulamaları
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Tanışma ve giriş | Literatür incelemesi | ||
2 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme | İşletme görüntülerinin incelenmesi | ||
3 | Yetiştiricilik sistemleri ve bilgilendirme | İşletme görüntülerinin incelenmesi | ||
4 | Yem ve hammaddeleri hakkında bilgilendirme | laboratuvarda çalışma | ||
5 | Analiz yöntemleri ve prensiplerinin anlatımı | laboratuvarda çalışma | ||
6 | Kabuklu ve eklem bacaklı üretimi yapan kuluçkahaneler | İşletmede veya laboratuvarda çalışma | ||
7 | Midye üretim işletmesi ve teknik özellikleri | İşletmede veya laboratuvarda çalışma | ||
8 | Arasınav | İşletm | ||
9 | Alternatif kabuklu ve eklembacaklı yetiştiriciliği ve örneklerinin anlatımı | İşletmede çalışma | ||
10 | Yeni üretim teknolojileri | Deniz balıkları kuluçkahane ziyareti | ||
11 | Balık besleme stratejileri ve hesaplama yöntemlerinin belirlenmesi | Literatür incelemesi | ||
12 | Yem fabrikası tesis planlama ve uygulamaları | yem fabrikası ziyareti | ||
13 | Yem fabrikalarının işletme politikaları | yem fabrikası ziyareti | ||
14 | Hammadde ve katkı maddeleri üretimleri | tedarikçi işletme ziyareti | ||
15 | Genel değerlendirme | öğrenci sunumları | ||
16 | Final sınavı |
Ders kitabı: -Korkut,A.Y., Hoşsu,B., Fırat,A.,2004. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi II ( Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) IV.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:54, Ders Kitabı No: 23. İzmir -Hoşsu,B., Korkut,A.Y.,Fırat,A.,2008. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi I ( Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) VI.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:50, Ders Kitabı No: 19. İzmir -New,B.,1987. Feed and Feeding of Fish and Shrimps. Aquaculture Development and Coordination Programme, ADCP/ REP/ 87/26, FAO,Rome -Cowey,C.B., Mackie,A.M.,Bell,J.G.,1985. Nutrition and Feeding in -Textbook of fish culture, Breeding and cultivation of fish, M. Huet,1970. - Intensive fish farming, C.J. Shepherd ve N. Bromage,1990.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Rapor Hazırlama | 1 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 90 |
Rapor Hazırlama | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Alan Çalışması | 5 | 5 | 25 |
Rapor Hazırlama | 1 | 15 | 15 |
Rapor Sunma | 1 | 3 | 3 |
Bireysel Çalışma | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Toplam İş Yükü (saat) | 237 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 8 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 9 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 11 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 12 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 13 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |