Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104035352001 | Akuakültürde Kullanılan Canlı Yemler ve Üretim Yöntemleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu ders kapsamında su ürünleri yetiştiriciliğinde kullanılan canlı yem kaynakları, biyolojik özellikleri ve kültür yöntemleri konusunda bilgiler verilecektir.
Prof. Dr. Aynur LÖK
1 | Canlı yemleri tanıma ve tanımlayabilme. |
2 | Üretim yöntemlerini ve sistemlerini tasarlayabilme ve geliştirebilme |
3 | Canlı yemlerin temel biyolojik özelliklerini anlama |
4 | Canlı yemlerin kullanımı konusunda temel bilgiye sahip olma |
5 | Canlı yem türlerinin kullanım alanlarını geliştirme |
6 | Su ürünleri yetiştiriciliğinde amaca uygun canlı yem türüne karar verebilme ve uygulayabilme |
7 | Problemleri çözebilme, bilgi ve teknolojiyi kullanabilme |
8 | Canlı yemlerin kalitesini arttırabilme bilgisine sahip olma |
9 | Konusunda ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip edebilme |
10 | Canlı yemlerin üretim yöntem ve tekniklerini kavrayabilme |
Yok
Yok
Ders, Su ürünleri Yetiştiriciliği uygulamalarında doğrudan yada dolaylı olarak kullanılan canlı yem çeşitleri, canlı yem kullanımının önemi, fitoplankton, zooplankton ve diğer canlı yem gruplarında kullanılan türler, kültür yöntemleri, yetiştirme sistemleri, kültür suyu özellikleri, besin içerikleri ve besin kalitesinin arttırılması, stoklama ve tekrar kullanım teknik ve teknolojilerini kapsamaktadır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Canlı yem gruplarını tanıma ve kullanılan terminolojiyi açıklama | |||
2 | Canlı yemlerin önemi ve tarihi | |||
3 | Canlı yem kültür sistemleri ve mekanizasyonu | |||
4 | Canlı yem olarak kullanılan fitoplankton türleri ve kullanım yerleri | |||
5 | Fitoplankton kültür sistemleri, su koşulları | |||
6 | Fitoplankton türlerinin beslenmesi, çoğalması ve hasatı | |||
7 | Zooplanton kültür sistemleri ve su istekleri | |||
8 | Arasınav | |||
9 | Kültürü yapılan Zooplankton türlerinin besinleri | |||
10 | Zooplankton türlerinin kültüründe kantitatif izleme | |||
11 | Zooplakton türlerinin kültüründe kalitatif izleme | |||
12 | Zooplankton türlerinin besinsel içeriğinin arttırılması | |||
13 | Zooplankton türlerinin uzun süreli muhafazası ve tekrar kültür amaçlı kullanımı | |||
14 | Zooplankton kültüründe hasat ve yem olarak kullanma | |||
15 | Canlı yemlere alternatif olabilecek diğer yem kaynakları ve üretim yöntemleri | |||
16 | Final |
Daintith, M., 1992. Live feeds for marine aquaculture: session 3 C (of the) Multi-Skilling in Aquaculture: a hands –On Training Workshop. National Key Centre for Teaching & Research in Aquaculture, University of Tasmania at Launceston, 32 s. Daintith, M., 1993. Live feeds for marine aquaculture: a training guide. Workshop series. 66s. Daintith, M., 1996. Rotifers and Artemia form arine aquaculture: a training guide. National Key Centre for Teaching & Research in Aquaculture, University of Tasmania at Launceston, 62 s. Lee, Cheng-Sheng, O'Bryen, P. J., Marcus, N. H., 2003. Copepods in Aquaculture. Blackwell Publishing, 225 s. O’Meley, C., Daintith, M., 1993. Algal cultures form arine hatcheries. National Key Centre for Teaching & Research in Aquaculture, University of Tasmania at Launceston, 70 s. Støttrup, J. G., McEvoy, L.A., 2007. Live Feeds in Marine Aquaculture. Blackwell Science.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 2 | 20 | 40 |
Proje Sunma | 2 | 25 | 50 |
Bireysel Çalışma | 2 | 25 | 50 |
Toplam İş Yükü (saat) | 198 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 0 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 |
ÖÇ 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 |
ÖÇ 6 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 |
ÖÇ 7 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 8 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 9 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |