Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104035422007 | Derisi Dikenliler ve Yetiştirme Teknikleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dünya ve Türkiye sularında bulunan ve ekonomik değeri olan Derisi dikenliler türlerinin tanıtımı, biyo-ekolojik özellikleri, kültür sistem ve yöntemleri hakkında bilgiler verilecektir.
Prof.Dr. Aynur LÖK
1 | Echinoderm türlerinin temel biyolojik özelliklerini anlama |
2 | Echinoderm türlerinin üretim yöntem ve tekniklerini kavrayabilme |
3 | Problemleri çözebilme, bilgi ve teknolojiyi kullanabilme |
4 | Konusunda ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip edebilme |
5 | Echinoderm kültürünün tarihçesi |
6 | Üretim yöntemlerini ve sistemlerini tasarlayabilme ve geliştirebilme |
7 | Echinoderm türlerini tanıma ve tanımlayabilme. |
Yok
Yok
Bu ders kapsamında ekonomik değeri olan Echinoderm türleri tanıtılacak, biyo-ekolojik özellikleri anlatılacak, yumurta alma, yavru yetiştirme yöntem ve teknolojileri, larva ve yavru besleme teknikleri ve kullanılan yemler, üretimde kullanılan ekipman ile su kalite kriterleri detaylı bir şekilde verilecektir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Derisidikenlilere giriş, tarihçesi ve kültürünün önemi | Echinoderm türlerinin ayırt edici özelliklerini tanıma | ||
2 | Derisidikenlilerin genel özellikleri | Video | ||
3 | Deniz kestanesi türlerinin temel biyolojik özellikleri: taksonomi, anatomi ve yaşam döngüsü | Deniz kestanesi türlerinde dış ve iç anatomi | ||
4 | Deniz kestanelerinde kuluçkahane üretimi | Yumurtlama ve larva kültürü | ||
5 | Yavru kültür metodları | Çevresel parametreler | ||
6 | Yemler ve besleme | Mikroalg ve makroalg hazırlığı | ||
7 | Arasınav | Odev | ||
8 | Deniz kestanelerinin hasatı, predatörleri ve pazarlanması | Proje sunumu | ||
9 | Deniz hıyarlarının genel özellikleri | Morfoloji ve anatomi | ||
10 | Deniz hıyarlarında kültür teknikleri | Yumurtlama ve yumurta püskülleri | ||
11 | Deniz hıyarlarında anaç yönetimi | Su Kalitesi | ||
12 | Larva ve yavru besleme | Yem hazırlama ve besleme | ||
13 | Hasat ve pazarlama | Kültür ve hasat ekipmanları | ||
14 | Diğer derisidikenli türleri biyolojisi ve ekolojisi | Türlerin tanıtımı | ||
15 | Kültür teknikleri | Türlerin tanıtımı | ||
16 | Final | Proje sunumu |
Michel Jangoux, John M. Lawrence, 1982. Echinoderm Nutrition. CRC Pres, 700 p. Heinke Schultz, 2006. Sea Urchins I, a guide to worldwide shallow water species. Heinke & Peter Schultz Partner Scientific Publications, 476 p. Heinke Schultz, 2009. Sea Urchins II, worldwide irregular deep water species. Heinke & Peter Schultz Partner Scientific Publications, 849 p. John M. Lawrence, 2007. Edible sea urchins: biology and ecology. Elsevier, Netherlands, 525 p.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 1 | 18 | 18 |
Proje Hazırlama | 2 | 30 | 60 |
Proje Sunma | 2 | 25 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 251 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 0 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 6 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 |