Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104035512011 | Deniz ve Tatlısu Istakozu Biyolojisi ve Yetiştiriciliği | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin; su ürünleri yetiştiriciliğinde ticari öneme sahip başlıca deniz ve tatlısu ıstakoz türlerinin biyolojileri ve yetiştiriciliklerini öğrenmesini sağlamaktır.
Prof. Dr. Gürel TÜRKMEN
1 | Deniz ıstakozu yetiştiriciliğini tasarlayabilme |
2 | Tatlısu ıstakozu yetiştiriciliği hakkında bilgi verebilme |
3 | Tatlısu ıstakozu yetiştiriciliğini tasarlayabilme |
4 | Deniz ve tatlısu ıstakozlarının biyolojileri hakkında yorum yapabilme |
5 | Ticari öneme sahip deniz ve tatlısu ıstakozları hakkında bilgi verebilme |
6 | Deniz ıstakozu yetiştiriciliği hakkında bilgi verebilme |
7 | Deniz ve tatlısu ıstakozları yetiştiricilik yöntemlerini karşılaştırabilme |
Yok
Yok
Ticari öneme sahip deniz ve tatlısu ıstakoz türleri, deniz ve tatlısu ıstakozlarının biyolojileri, deniz ve tatlısu ıstakozlarının yetiştiricilik yöntemleri.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Ticari öneme sahip deniz ıstakozu türleri pazar durumları | Ekonomik türlerin sunumu | ||
2 | Deniz ıstakozu biyolojisi | Deniz ıstakozu biyolojisi sunumu | ||
3 | Deniz ıstakozu yetiştiriciliğinde tür ve yer seçimi | Tür ve yer seçimi sunumu | ||
4 | Deniz ıstakozu kuluçkahane tesisleri ve teknolojileri | |||
5 | Deniz ıstakozu larva yetiştiriciliği | |||
6 | Deniz ıstakozu semirtme yöntemleri | Yetiştirme yöntemlerinin sunumu | ||
7 | ARA SINAV | |||
8 | Ticari öneme sahip tatlısu ıstakozu türleri ve pazar durumları | Ekonomik türlerin sunumu | ||
9 | Tatlısu ıstakozu biyolojisi | Tatlısu ıstakozu biyolojisi sunumu | ||
10 | Tatlısu ıstakozu yetiştiriciliğinde tür ve yer seçimi | Tür ve yer seçimi sunumu | ||
11 | Tatlısu ıstakozu kuluçkahane tesisleri ve teknolojileri | |||
12 | Tatlısu ıstakozu larva yetiştiriciliği | |||
13 | Tatlısu ıstakozu semirtme yöntemleri | Yetiştirme yöntemlerinin sunumu | ||
14 | Dönem ödevi sunumları | Dönem ödevi sunumları | ||
15 | Dönem ödevi sunumları | Dönem ödevi sunumları | ||
16 | FİNAL SINAVI |
Evans, L.H., J.B. Jones, 1999. International Symposium on Lobster Health Management, Aquatic Science Research Unit, Curtin University of Technology, 130p. Factor, J.R. 1995. Biology of the Lobster Homarus americanus. Academic Press. London, 528 p. Huner, J.V., Barr, J.E. 1991. Red Swamp Crawfish Biology and Exploitation. Lousiana Sea Grant Collage Program. 128p. Kristiansen, T.S., Drengstig, A., Bergheim, A., Drengstig, T., Kollsgard, I., Svendsen, R., Nostvold, E., Aardal, E.F.L. 2004. Development of methods for intensive farming of European lobster in recirculated seawater, Fisken og havet , 6: 55p. Lee, D.O'C., Wickins, J.F. 1992. Crustacean Farming. Blackwell Scientific Publications, 392p. Nicosia, F. and Lavalli, K. 1999. Homarid Lobster Hatcheries: Their History and Role in Research, Management, and Aquaculture, Marine Fisheries Review, 61(2): 57p Phillips, B.F. 2006. Lobsters: Bıology, Management, Aquaculture And Fısherıes, Blackwell Publishing Ltd, UK, 506p Richardson,W.B., Bagent, J.L. 1999. Crawfish Productıon Manual. Louisiana State University Agricultural Center, 40p.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 10 | 2 | 20 |
Laboratuvar | 4 | 2 | 8 |
Alan Çalışması | 1 | 4 | 4 |
Proje Hazırlama | 2 | 7 | 14 |
Proje Sunma | 1 | 6 | 6 |
Makale Kritik Etme | 5 | 2 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Okuma | 14 | 7 | 98 |
Toplam İş Yükü (saat) | 208 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 6 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 7 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |