Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9105015152014 | Mikrobiyal Biyoteknoloji | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 9,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı öğrencileri mikrobiyal biyoteknoloji hakkında bilgilendirmektir
Prof.Dr.Rengin ELTEM
1 | İleri düzeyde mikrobiyal biyoteknoloji kavramlarının öğrenilmesi. |
2 | Endüstriyel suş geliştirme tekniklerinin öğrenilmesi. |
3 | Biyoteknolojik olarak önemli mikrobiyal ürünlerin üretimi ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak. |
4 | Yeni mikrobiyal ürünler hakkında bilgi sahibi olmak. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mikrobiyal biyoteknolojiye giriş. Endüstriyel ürünler. Endüstriyel suş geliştirilmesi. Endüstriyel proseslerde büyüme ve ürün oluşumu. Bazı ticari mikrobiyal ürünlerin endüstriyel üretimi.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Mikrobiyal biyoteknolojiye giriş | ||
2 | Verimli suşların taranması ve biyoteknolojik mikroorganizmalarda suş geliştirilmesi | ||
3 | Endüstriyel strain geliştirme teknikleri | ||
4 | Endüstriyel strain geliştirme teknikleri | ||
5 | Biyoteknolojide kültür kolleksiyonlarının yeri | ||
6 | Endüstriyel proseslerde büyüme ve ürün oluşumu | ||
7 | Maya biyoteknolojisi | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Bazı ticari mikrobiyal ürünlerin üretimi | ||
10 | Bazı ticari mikrobiyal ürünlerin üretimi | ||
11 | Bazı ticari mikrobiyal ürünlerin üretimi | ||
12 | Bazı ticari mikrobiyal ürünlerin üretimi | ||
13 | Dersle ilgili yeni makalelerin izlenmesi ve incelenmesi | ||
14 | Proje sunumu | ||
15 | Proje sunumu | ||
16 | Final sınavı |
Tortora, G. J., Funke, B. R., Case, C. L., “Microbiology an Introduction”, Tenth Ed.,Pearson Education, (2010). Schaechter, M. “Encyclopedia of Microbiology” Third Ed., Elsevier, (2009). Okafor, N. “Modern Industrial Microbiology and Biotechnology”, Science Publishers, (2007). Madigan, M. T. Martinko, J. M., Parker, J., “Brock Biology of Microorganisms”, Pearson Education, (2006). Glick, B.R. and Pasternak, J.J., (2003). Molecular Biotechnology: Principles& Applications of Recombinant DNA, 3rd Ed. The Book Place. Glazer, A.N., and Nikaido, H., Microbial Biotechnology: Fundamentals of Applied Microbiology, W.H.Freeman and Company, New York, 662 p, 1995.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 5 | 70 |
Proje Hazırlama | 2 | 10 | 20 |
Proje Sunma | 2 | 2 | 4 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 34 | 34 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 36 | 36 |
Okuma | 20 | 5 | 100 |
Toplam İş Yükü (saat) | 270 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |