GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9105135252016 Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Tohumluk Üretimi Seçmeli Ders Grubu 1 1 7,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Başlıca tıbbi ve aromatik bitkilerin (kekik, nane, biberiye, adaçayı, oğul otu, papatya vb) bitkisel özellikleri, üretim tekniği, tür ve çeşitlerinin sınıflandırılması, tohumluk üretim ve prensipleri, tohumluk üretiminde hasat öncesi ve sonrası işlemler


Doç.Dr. Ayşe Betül AVCI


1 Tıbbi ve aromatik bitkileri tanır
2 Tohumluk üretimi için tıbbi bitkilerin ekolojik isteklerini bilir
3 Tohumluk olarak kullanacak tıbbi ve aromatik bitkilerin kalite standartlarını bilir
4 Hasat sonrası uygulanacak işlemleri bilir
5 Paketleme, ambalajlama ve nakliye işlemlerini bilir

Birinci Öğretim



Tıbbi ve aromatik bitkilerde tohumluk üretim prensipleri, tohumluk üretimi için tıbbi bitkilerin isteklerinin belirlenmesi ve elde edilen tohumların tohumluk olarak işlenmesinde hasat öncesi hasat sonrası işlemlerin aktarılması


Tıbbi ve aromatik bitkilerde tohumluk üretim prensipleri, tohumluk üretimi için tıbbi bitkilerin isteklerinin belirlenmesi ve elde edilen tohumların tohumluk olarak işlenmesinde hasat öncesi hasat sonrası işlemlerin aktarılması


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımı, tarihi
2 Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları
3 Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları
4 Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları
5 Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları
6 Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları
7 Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işleniş
8 Ara sınav
9 Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi
10
11 Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi
12 Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi
13 Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi
14 Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi
15
16 Final Sınavı

[1]Eser, B., Saygılı, h., Gökçöl, A., İlker, E., Tohum Bilimi ve Teknolojisi, Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir, 2005. [2] Ceylan, A. Tıbbi Bitkiler I, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 312, Bornova, İzmir, 1995. [3] Ceylan, A., Tıbbi Bitkiler II (Uçucu Yağ Bitkileri), Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 481, İzmir, 1997. [4] Ceylan, A., Tıbbi Bitkiler III, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 509, İzmir, 1994.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 60 60
Final Sınavı 1 60 60
Rapor Hazırlama 1 50 50
Rapor Sunma 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 200

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 5 5 5 2 1 3 3
ÖÇ 2 5 5 5 4 2 3
ÖÇ 3 5 5 3 5 4 4
ÖÇ 4 5 5 4 5 4 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek