Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9105135252016 | Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Tohumluk Üretimi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 7,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Başlıca tıbbi ve aromatik bitkilerin (kekik, nane, biberiye, adaçayı, oğul otu, papatya vb) bitkisel özellikleri, üretim tekniği, tür ve çeşitlerinin sınıflandırılması, tohumluk üretim ve prensipleri, tohumluk üretiminde hasat öncesi ve sonrası işlemler
Doç.Dr. Ayşe Betül AVCI
1 | Tıbbi ve aromatik bitkileri tanır |
2 | Tohumluk üretimi için tıbbi bitkilerin ekolojik isteklerini bilir |
3 | Tohumluk olarak kullanacak tıbbi ve aromatik bitkilerin kalite standartlarını bilir |
4 | Hasat sonrası uygulanacak işlemleri bilir |
5 | Paketleme, ambalajlama ve nakliye işlemlerini bilir |
Birinci Öğretim
Tıbbi ve aromatik bitkilerde tohumluk üretim prensipleri, tohumluk üretimi için tıbbi bitkilerin isteklerinin belirlenmesi ve elde edilen tohumların tohumluk olarak işlenmesinde hasat öncesi hasat sonrası işlemlerin aktarılması
Tıbbi ve aromatik bitkilerde tohumluk üretim prensipleri, tohumluk üretimi için tıbbi bitkilerin isteklerinin belirlenmesi ve elde edilen tohumların tohumluk olarak işlenmesinde hasat öncesi hasat sonrası işlemlerin aktarılması
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımı, tarihi | ||
2 | Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları | ||
3 | Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları | ||
4 | Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları | ||
5 | Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları | ||
6 | Yaygın olarak kullanılan tıbbi ve aromatikilerin tanıtımı, bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, kullanılan kısımları, içerdiği etken maddeler, kullanım alanları | ||
7 | Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işleniş | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi | ||
10 | |||
11 | Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi | ||
12 | Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi | ||
13 | Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi | ||
14 | Tohumluk üretimi yapılacak tıbbi ve aromatik bitkilerin ekolojik istekleri, yetiştiriciğili, hasat harman işleri, işlenişi | ||
15 | |||
16 | Final Sınavı |
[1]Eser, B., Saygılı, h., Gökçöl, A., İlker, E., Tohum Bilimi ve Teknolojisi, Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir, 2005. [2] Ceylan, A. Tıbbi Bitkiler I, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 312, Bornova, İzmir, 1995. [3] Ceylan, A., Tıbbi Bitkiler II (Uçucu Yağ Bitkileri), Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 481, İzmir, 1997. [4] Ceylan, A., Tıbbi Bitkiler III, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 509, İzmir, 1994.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 | 60 |
Final Sınavı | 1 | 60 | 60 |
Rapor Hazırlama | 1 | 50 | 50 |
Rapor Sunma | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 200 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 2 | 1 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 4 | 2 | 3 | |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |