GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9103065092008 Kurutma: Temel Prensipler Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dersin amacı öğrencilere kurutma prensiplerini ve uygulamalarını öğretmektir


Prof. Dr. Necdet ÖZBALTA


1 Kurutma prensiplerini öğrenmek
2 Kurutma süreclerinde ısı ve kütle transfer prensiplerini öğrenmek


Yok


Yok


Katılarda ve gazlarda nem, kurutma süreclerinde ısı ve kütle transferi, nemlendirme, katılarda nemin transferi, kurutmada deneysel yöntemler, sabit dış koşullar altında kurutma, kurutucuların performansı, kesikli kurutma, sürekli kurutma


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Katılarda ve gazlarda nem
2 Katılarda ve gazlarda nem
3 Kurutma süreclerinde ısı ve kütle transferi
4 Kurutma süreclerinde ısı ve kütle transferi
5 Nemlendirme
6 Katılarda nemin transferi
7 Kurutmada deneysel yöntemler
8 Kurutmada deneysel yöntemler
9 Ara sınav
10 Sabit dış koşullar altında kurutma
11 Sabit dış koşullar altında kurutma
12 Kurutucuların performansı
13 Kurutucuların performansı
14 Kesikli kurutma
15 Sürekli kurutma
16 Final

C., Strumillo, T., Kudra, Drying: Principles, Applications and Design, Gordon and Breach Science Pub. 1986. R. B. Keey, Introduction to Industrial Drying Operations, Pergamon Press, 1978. R. B. Keey, Drying: Principles and Practice, Pergamon Press, 1972. D.R. Heldman, D.B. Lund, Handbook of Food Engineering, Marcel Dekker Inc., 1972. W. B. Van Arsdel, M. J. Copley, Food Dehydration, The AVI Pub. Company, 1963. A.S. Mujumdar, Handbook of Industrial Drying, Marcel Dekker Inc., 1987. T., Kudra, A. S. Mujumdar, Advaced Drying Technologies, Marcel Dekker Inc., 2002. N. N. Mohsenin, thermal Properties of Foods and Agricultural Materials, Gordon and Breach Science Pub. 1980. A. S. Mujumdar, Advances in Drying, Hemisphere Publishing Corporation, 1980


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 33 33
Final Sınavı 1 33 33
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 10 10 100
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 30 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 226

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek