Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9103065092008 | Kurutma: Temel Prensipler | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı öğrencilere kurutma prensiplerini ve uygulamalarını öğretmektir
Prof. Dr. Necdet ÖZBALTA
1 | Kurutma prensiplerini öğrenmek |
2 | Kurutma süreclerinde ısı ve kütle transfer prensiplerini öğrenmek |
Yok
Yok
Katılarda ve gazlarda nem, kurutma süreclerinde ısı ve kütle transferi, nemlendirme, katılarda nemin transferi, kurutmada deneysel yöntemler, sabit dış koşullar altında kurutma, kurutucuların performansı, kesikli kurutma, sürekli kurutma
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Katılarda ve gazlarda nem | ||
2 | Katılarda ve gazlarda nem | ||
3 | Kurutma süreclerinde ısı ve kütle transferi | ||
4 | Kurutma süreclerinde ısı ve kütle transferi | ||
5 | Nemlendirme | ||
6 | Katılarda nemin transferi | ||
7 | Kurutmada deneysel yöntemler | ||
8 | Kurutmada deneysel yöntemler | ||
9 | Ara sınav | ||
10 | Sabit dış koşullar altında kurutma | ||
11 | Sabit dış koşullar altında kurutma | ||
12 | Kurutucuların performansı | ||
13 | Kurutucuların performansı | ||
14 | Kesikli kurutma | ||
15 | Sürekli kurutma | ||
16 | Final |
C., Strumillo, T., Kudra, Drying: Principles, Applications and Design, Gordon and Breach Science Pub. 1986. R. B. Keey, Introduction to Industrial Drying Operations, Pergamon Press, 1978. R. B. Keey, Drying: Principles and Practice, Pergamon Press, 1972. D.R. Heldman, D.B. Lund, Handbook of Food Engineering, Marcel Dekker Inc., 1972. W. B. Van Arsdel, M. J. Copley, Food Dehydration, The AVI Pub. Company, 1963. A.S. Mujumdar, Handbook of Industrial Drying, Marcel Dekker Inc., 1987. T., Kudra, A. S. Mujumdar, Advaced Drying Technologies, Marcel Dekker Inc., 2002. N. N. Mohsenin, thermal Properties of Foods and Agricultural Materials, Gordon and Breach Science Pub. 1980. A. S. Mujumdar, Advances in Drying, Hemisphere Publishing Corporation, 1980
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 33 | 33 |
Final Sınavı | 1 | 33 | 33 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 10 | 10 | 100 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 226 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | ||||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 |