GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9103035032010 Gıda İşlemenin Biyoaktif Gıda Bileşenleri Üzerine Etkisi Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Gıda işleme sırasında gıdanın biyoaktif bileşiklerinde meydana gelebilecek olumlu ve olumsuz değişikliklerin anlatımı amaçlanmaktadır


Prof. Dr. Sibel Karakaya


1 Proje yürütebilme ve sunabilme yeteneğini kazanmak
2 Takım çalışma ruhunu geliştirmek.
3 Bir projeyi raporlandırma yeteneğini kazanabilmek
4 Ürün geliştirme stratejilerini öğrenmek
5 Yeni ürünler konusunda farkındalığı artırmak
6 Ürün geliştirmenin çok disiplinli yapısını kavrayabilmek

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıdanın makro ve mikro besin öğeleri üzerine çeşitli gıda işleme yöntemlerinin etkileri, ısıl olmayan gıda işleme yöntemlerinin etkileri, biyoaktif gıda bileşenleri üzerine etkiler


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Giriş Gıda işleme ve lipitler
2 Gıda işleme ve karbonhidratlar
3 Gıda işleme ve proteinler
4 Gıda işleme ve proteinler
5 Gıda işleme ve mikro besin öğeleri
6 Yeni teknolojiler ve biyoaktif bileşikler
7 Yeni teknolojiler ve biyoaktif bileşikler
8 Ara sınav
9 Proje fikri oluşturma
10 Proje hazırlığı
11 Proje sunum hazırlığı
12 Projelerin sunumu
13 Projelerin sunumu
14 Gıda işlemenin gıdanın mikroyapısı üzerine etkisi
15 Dersin genel değerlendirmesi
16 Final sınavı

Ders notları ve güncel literatür taraması


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 16 3 48
Takım/Grup Çalışması 12 4 48
Rapor Hazırlama 1 40 40
Rapor Sunma 1 6 6
Bireysel Çalışma 14 5 70
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Sözlü Sınav 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 234

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 1 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3 1
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek