GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9103035171998 Gıdalarda ve Gıda Sanayiinde Su Seçmeli Ders Grubu 1 1 7,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Gıda Mühendisliğinde bilinmesi gerekli olan gıdalarda bulunan ve gıda sektöründe kullanılan suyun uzmanlık düzeyinde öğretilmesi


Prof.Dr.Semih Ötleş


1 Sanayiide Kullanılan Suyu Bilme
2 Suyun Çeşitlerini Bilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda Bileşenleri, İnteraksiyonlar, Kimyasal Yapılardaki Değişimler, Mekanizmalar


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Su Kimyası-1
2 Su Kimyası-2
3 Su Kimyası-3
4 Suyun Fiziksel Özellikleri-1
5 Suyun Fiziksel Özellikleri-2
6 İçme Sularında Kalite Özellikleri-1
7 İçme Sularında Kalite Özellikleri-2
8 Su Analizleri-1
9 Su Analizleri-2
10 ARASINAV
11 İçme Sularında İşleme Teknikleri-1
12 İçme Sularında İşleme Teknikleri-2
13 Gıda Sanayinde Kullanılan Suyun Nitelikleri-1
14 Gıda Sanayinde Kullanılan Suyun Nitelikleri-2
15 Su Aktivitesi ile Gıdalar Arasındaki İlişkiler-1
16 Su Aktivitesi ile Gıdalar Arasındaki İlişkiler-2
17 FİNAL

Handbook of Drinking Water Quality, 2nd Edition John DeZuane ISBN: 978-0-471-28789-6


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Proje Sunma 2 2 4
Bireysel Çalışma 14 8 112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 26 26
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 212

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 5 5 5 4 4 4 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek