Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9108015172016 | Sürdürülebilirlik ve Kanatlı Yetiştiriciliğindeki Uygulamaları | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Kanatlı üretiminde çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirliğin yönetimi konusunda bütüncül yaklaşıma sahip olma
Prof. Dr. Z. Servet YALÇIN
1 | Kanatlı yetiştiriciliğinde sürdürülebilirlik uygulamalarını bilir |
2 | Kanatlı yetiştiriciliğinde sürdürülebilirlik kriterlerini bilir. |
3 | Kanatlı yetiştiriciliğini ekosistem açısından analiz eder |
4 | Sürdürülebilir kanatlı yetiştiricliğini genetik kaynaklar açısından analiz eder |
5 |
Yok
Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde küresel yönelimler, dünyada yaygın uygulamalar, sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde kriterler ve temel ilkeler, yetiştirme sistemleri ve sürdürülebilirlik, ekosistem ve sürdürülebilirlik.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Ders programının sunuluşu, dersten kazanılacak öğrenme çıktıları ve bunların program çıktıları ile eşleştirilmesi | ||
2 | Kanatlı yetiştiriciliğinde küresel yönelimler ve sürdürülebilirlik | ||
3 | Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde temel yaklaşımla | ||
4 | Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde temel ölçümler | ||
5 | Konvansiyonel ve alternatif sistemler ve sürdürülebilirlik | ||
6 | Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve çevre: su ve besin maddeleri kullanım etkinliği | ||
7 | Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve çevre: toprak ve enerji kullanım etkinliği | ||
8 | Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde genetik kaynaklar ve sürdürülebilirlik | ||
9 | Yumurta üretiminin enerji kullanımı, ekolojik ayak izi ve yaşam döngüsü esaslarına göre değerlendirilmesi | ||
10 | Ara sınav | ||
11 | Et üretiminin enerji kullanımı, ekolojik ayak izi ve yaşam döngüsü esaslarına göre değerlendirilmesi | ||
12 | Hayvan refahı ve sürdürülebilirlik | ||
13 | Yumurta ve kanatlı etinde gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik | ||
14 | Dünyada yaygın olan uygulamalar-Fransa örneği | ||
15 | Dünyada yaygın olan uygulamalar : Az gelişmiş ülkeler | ||
16 | Final Sınavı |
Değişik kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmış ders notu Elektronik ortama aktarılmış sunu Yardımcı Ders Kitapları: •Raphaely T. And D. Marinova, 2015. Impact of meat consumption on health and environmental sustainability. PPPS book series. •Burton, E., J. Gatcliffe, H.M. O’Neill, 2016. Sustainable Poultry production in Europe. Poultry Science Symposium Series
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 3 | 25 | 75 |
Rapor Sunma | 3 | 25 | 75 |
Toplam İş Yükü (saat) | 242 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||
ÖÇ 5 | 5 |