GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9108015172016 Sürdürülebilirlik ve Kanatlı Yetiştiriciliğindeki Uygulamaları Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Kanatlı üretiminde çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirliğin yönetimi konusunda bütüncül yaklaşıma sahip olma


Prof. Dr. Z. Servet YALÇIN


1 Kanatlı yetiştiriciliğinde sürdürülebilirlik uygulamalarını bilir
2 Kanatlı yetiştiriciliğinde sürdürülebilirlik kriterlerini bilir.
3 Kanatlı yetiştiriciliğini ekosistem açısından analiz eder
4 Sürdürülebilir kanatlı yetiştiricliğini genetik kaynaklar açısından analiz eder
5



Yok


Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde küresel yönelimler, dünyada yaygın uygulamalar, sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde kriterler ve temel ilkeler, yetiştirme sistemleri ve sürdürülebilirlik, ekosistem ve sürdürülebilirlik.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Ders programının sunuluşu, dersten kazanılacak öğrenme çıktıları ve bunların program çıktıları ile eşleştirilmesi
2 Kanatlı yetiştiriciliğinde küresel yönelimler ve sürdürülebilirlik
3 Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde temel yaklaşımla
4 Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde temel ölçümler
5 Konvansiyonel ve alternatif sistemler ve sürdürülebilirlik
6 Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve çevre: su ve besin maddeleri kullanım etkinliği
7 Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve çevre: toprak ve enerji kullanım etkinliği
8 Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde genetik kaynaklar ve sürdürülebilirlik
9 Yumurta üretiminin enerji kullanımı, ekolojik ayak izi ve yaşam döngüsü esaslarına göre değerlendirilmesi
10 Ara sınav
11 Et üretiminin enerji kullanımı, ekolojik ayak izi ve yaşam döngüsü esaslarına göre değerlendirilmesi
12 Hayvan refahı ve sürdürülebilirlik
13 Yumurta ve kanatlı etinde gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik
14 Dünyada yaygın olan uygulamalar-Fransa örneği
15 Dünyada yaygın olan uygulamalar : Az gelişmiş ülkeler
16 Final Sınavı

Değişik kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmış ders notu Elektronik ortama aktarılmış sunu Yardımcı Ders Kitapları: •Raphaely T. And D. Marinova, 2015. Impact of meat consumption on health and environmental sustainability. PPPS book series. •Burton, E., J. Gatcliffe, H.M. O’Neill, 2016. Sustainable Poultry production in Europe. Poultry Science Symposium Series


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 20 20
Final Sınavı 1 30 30
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 3 25 75
Rapor Sunma 3 25 75
Toplam İş Yükü (saat) 242

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek