Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9108015272018 | Serada Sürdürülebilir Sebze Yetiştiriciliği | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin serada sürdürülebilir sebze yetiştiriciliğini planlayabilme ve uygulayabilmesini sağlamaktır.
Prof. Dr. Yüksel TÜZEL, Prof. Dr. Ayşe GÜL
1 | Sera sebze yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin gerekçelerini açıklayabilme |
2 | Serada sürdürülebilir sebze yetiştiriciliğini planlayabilme ve uygulayabilme |
3 | Uygulamada karşılaşacağı sorunları çözebilme |
4 | Farklı sürdürülebilir üretim tekniklerini uygulayabilme |
5 | Bu alandaki yeniliklere açık olma, bilgiye ulaşma ve çözüm üretme becerisi |
Yok
Sera sebze yetiştiriciliğinde sürdürülebilir uygulama gereksinimi ve gerekçeleri, Serada sürdürülebilir sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, Serada sürdürülebilir üretim sistemleri
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | SERA SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN GEREKÇELERİ | ||
2 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Sera Yerinin Seçimi ve Sera Yapısı | ||
3 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: İklimlendirme | ||
4 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Toprak Hazırlığı ve Sulama | ||
5 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Bitki Bakım İşlemleri | ||
6 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Atık Yönetimi | ||
7 | Ara sınav | ||
8 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: İyi Tarım Uygulamaları | ||
9 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: İyi Tarım Uygulamaları | ||
10 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Topraksız Tarım | ||
11 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Topraksız Tarım | ||
12 | Ticari işletme ziyareti | ||
13 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Organik Tarım | ||
14 | SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Organik Tarım | ||
15 | Proje sunumu | ||
16 | Final Sınavı |
Tüzel Y., Gül A., 2008. Seralarda İyi Tarım Uygulamaları, 172 s. ISBN 978-9944-172-07-3 FAO Book on “Good Agricultural Practicies for Greenhouse Vegetable Production in the South East European Countries: Principles for Sustainable Intensification of Smallholder Farms”. FAO Plant Production and Protection Paper, 230 (Ed. W. Baudoin, A. Nersisyan, A. Shamilov & J. Tanny). ISBN 978-92-5-109622-2. FAO Book on “Good Agricultural Practices For Greenhouse Vegetable Crops Principles For Mediterranean Climate Areas”. FAO Plant Production And Protection Paper No. 217. (Ed. W. Baudoin et al.). ISBN-13: 978-9251076491 Gül A., 2012. Topraksız Tarım. Hasad Yayıncılık. (2. Baskı), 140 s. ISBN 978-975-8377-83-1
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 12 | 3 | 36 |
Alan Gezisi | 1 | 8 | 8 |
Proje Hazırlama | 1 | 80 | 80 |
Proje Sunma | 1 | 3 | 3 |
Bireysel Çalışma | 6 | 6 | 36 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 36 | 36 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 42 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 247 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | ||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |