GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9108015272018 Serada Sürdürülebilir Sebze Yetiştiriciliği Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı öğrencilerin serada sürdürülebilir sebze yetiştiriciliğini planlayabilme ve uygulayabilmesini sağlamaktır.


Prof. Dr. Yüksel TÜZEL, Prof. Dr. Ayşe GÜL


1 Sera sebze yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin gerekçelerini açıklayabilme
2 Serada sürdürülebilir sebze yetiştiriciliğini planlayabilme ve uygulayabilme
3 Uygulamada karşılaşacağı sorunları çözebilme
4 Farklı sürdürülebilir üretim tekniklerini uygulayabilme
5 Bu alandaki yeniliklere açık olma, bilgiye ulaşma ve çözüm üretme becerisi



Yok


Sera sebze yetiştiriciliğinde sürdürülebilir uygulama gereksinimi ve gerekçeleri, Serada sürdürülebilir sebze yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, Serada sürdürülebilir üretim sistemleri


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 SERA SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN GEREKÇELERİ
2 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Sera Yerinin Seçimi ve Sera Yapısı
3 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: İklimlendirme
4 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Toprak Hazırlığı ve Sulama
5 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Bitki Bakım İşlemleri
6 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ: Atık Yönetimi
7 Ara sınav
8 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: İyi Tarım Uygulamaları
9 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: İyi Tarım Uygulamaları
10 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Topraksız Tarım
11 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Topraksız Tarım
12 Ticari işletme ziyareti
13 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Organik Tarım
14 SERADA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SİSTEMLERİ: Organik Tarım
15 Proje sunumu
16 Final Sınavı

Tüzel Y., Gül A., 2008. Seralarda İyi Tarım Uygulamaları, 172 s. ISBN 978-9944-172-07-3 FAO Book on “Good Agricultural Practicies for Greenhouse Vegetable Production in the South East European Countries: Principles for Sustainable Intensification of Smallholder Farms”. FAO Plant Production and Protection Paper, 230 (Ed. W. Baudoin, A. Nersisyan, A. Shamilov & J. Tanny). ISBN 978-92-5-109622-2. FAO Book on “Good Agricultural Practices For Greenhouse Vegetable Crops Principles For Mediterranean Climate Areas”. FAO Plant Production And Protection Paper No. 217. (Ed. W. Baudoin et al.). ISBN-13: 978-9251076491 Gül A., 2012. Topraksız Tarım. Hasad Yayıncılık. (2. Baskı), 140 s. ISBN 978-975-8377-83-1


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 12 3 36
Alan Gezisi 1 8 8
Proje Hazırlama 1 80 80
Proje Sunma 1 3 3
Bireysel Çalışma 6 6 36
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 36 36
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 42 42
Toplam İş Yükü (saat) 247

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 1 1 1 1 1
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek